Kınık Çocuk Köyü açılmak için gün sayıyor

Kınık Belediyesinin yüzde 60’ını kendi imkânları ile yaptığı Kınık Çocuk Köyü, açılış için gün sayıyor.

Kınık Çocuk Köyü açılmak için gün sayıyor
27 Ekim 2023 - 22:26
Kınık Belediyesinin yüzde 60’ını kendi imkânları ile yaptığı Kınık Çocuk Köyü, açılış için gün sayıyor. Türkiye'de bir ilk olan ve kasım ayı içinde açılması planlanan Çocuk Köyü ile ilgili Bakırçay Bölge gazetesine açıklamalarda bulunan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “12 milyon liraya mal ettiğimiz bu çocuk köyünün imece usulü ile yapıldı. Yüzde 60’ı belediyemizce karşılanırken 3 milyon liralık bir kısmını Polyak - Eynez firması karşıladı,  kalan kısımda Valilikten tarafından temin edildi. İhalenin ucuza çıkması için tek müteahhide değil 7 müteahhide iş verilerek alt taşeronlar devreden çıkarıldı ve 12 milyon liraya çıktı. Açılışını Kasım ayı içinde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Sadık Doğruer'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Çocuk Köyü’nü 21 dönümlük belediyenin kendi mülkü olan araziye kurduk. Burası tam Bergama- Kınık karayolunun ortasında kurulmuş durumda. Burası eğitim ve eğlence alanları ile 2 ve 5, 5 ve 7, 7 ve 12 yaş arası çocuklarımıza hitap ediyor.

Burada açık hava müzeleri, macera parkı ve eğitim atölyeleri olmak üzere 3 kısım var. Bu kısımlardan kafeterya 450 m2,  macera parkı 2500 m2, temalı oyun parkı da 3 bin m2, tornado alanı 500 m2 alana Başkan yerleşmiş durumda.

Burada yerli ve yabancı masal kahramanları Karaoğlan, Nasrettin Hoca, Pinokya, Gülüver ve Shrek gibi masal kahramanlarının maketleri var. Ayrıca bu masal kahramanlarının öykülerini çocuklarımız masal banklarda oturarak dinleyebilecekler.

Burada Anıtkabir’in 1 / 25 bin ölçeğini maket olarak yaptık. Anıtkabir’in yanı sıra İstanbul ve Eskişehir’deki Minyatürkler’in maketleri ve Çanakkale şehitler anıtın da maketi var. Biz burada çocuklarımız hem eğlendirmek hem de eğitmek amacını taşıyoruz. En son eklediğimiz deprem simülasyon odasında 3 ile 7 şiddetindeki depremler burada simüle edilecek.

Ayrıca hastane, itfaiye ve mahkeme sınıflarında çocuklarımız hastanenin bir polikliniğinde neler oluyor ve adaletin temel kavramlarını mahkemenin ne olduğunu görecekler.  Burada çalışacak 8 adet eğitim koçumuz Çocuklara tüm bunları anlatacaklar.

Biz burada aile değerlerini aile içindeki sevgi saygı ve birlikteliği öğreteceğiz. Aile değerlerinin yanı sıra mille değerler çocuklarımıza öğretilecek. Çevre ve hayvan sevgisi çocuklarımıza aşılanacak. Oluşturduğumuz haberleşme atölyesinden,  postaneden sosyal medyaya kadar çocuklar haberleşmenin temel kurallarını, ev aletleri atölyemizde de yine çocuklarımız ev aletleri,  klima ütü çamaşır ve bulaşık makinesinin kulanım şartlarını öğrenecekler beli yaş gurubunda olanlar için tabi.

Burayı sadece Kınık için yapmadık Kınık dışında Milli eğitim ile yaptığımız protokol ile Bergama, Dikili, Soma ve Akhisar’dan öğrencilerimiz de gelecekler. Aileler buradan geçerken çocukları ile gelip kahvaltılarını edip aperatif şekilde yemeklerini de 450 m2’lik kafeteryamızda yapabilecekler.

12 milyon liraya mal ettiğimiz bu çocuk köyünün imece usulü ile yapıldı. Yüzde 60’ı belediyemizce karşılanırken 3 milyon liralık bir kısmını Polyak - Eynez firması karşıladı kalan kısımda Valilikten tarafından temin edildi. İhalenin ucuza çıkması için tek müteahhide değil 7 müteahhide iş verilerek alt taşeronlar devreden çıkarıldı ve 12 milyon liraya çıktı. Açılışını Kasım ayı içinde yapmayı hedefliyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu