Serabir Derneği'nin başkanı Arzu Şentürk oldu

2007 Yılında AGROBAY Seracılığın kurucusu merhum Hasan Şentürk tarafından kurulan ve ülkemizde modern seracılığı geliştirmeyi hedefleyen “Serabir Derneğinin” 30 Ocak tarihinde Antalya'da yapılan genel kurulunda...

Serabir Derneği'nin başkanı Arzu Şentürk oldu
12 Şubat 2024 - 21:33

2007 Yılında AGROBAY Seracılığın kurucusu merhum Hasan Şentürk tarafından kurulan ve ülkemizde modern seracılığı geliştirmeyi hedefleyen “Serabir Derneğinin” 30 Ocak tarihinde Antalya'da yapılan genel kurulunda AGROBAY Seracılık Yönetim Kurulu üyesi merhum Hasan Şentürk’ün kızı Arzu Şentürk Salık 2 yıllığına dernek başkanlığına seçildi.


Seçim sonrası Bergama'da görüştüğümüz Arzu Şentürk Salık gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

 “Serabir Derneği 2007 yılında rahmetli babam Hasan Şentürk tarafından kuruldu. 30 Ocak tarihinde Antalya da genel kurulumuzu yaptık. Kıran kırana geçen bir seçimden sonra rahmetli babamdan sonra Şentürk ailesinden ikinci kişi olarak başkanlığa seçildim. Dernek merkezimiz Ankara da, yeni bir merkez ofis açacağız.

Derneğimize; İzmir, Antalya, Afyon, Urfa, Sivas ve Manisa’dan toplamda 56 firma ve 200 gerçek kişi üye. Ülkemizde örtü altı dediğimiz kapalı alanda yapılan modern seracılık hızla gelişiyor. Şu an modern sera yapılan sera alanı ülkemizde 18 bin dönüme ulaşmış durumda. Artık iklimler değişiyor ve tarım yapmak için doğa ile çetin bir mücadele gerekiyor. Modern Sera bildiğiniz gibi topraksız olarak yapılıyor ve verimli topraklara bu seraların kurulması gerekmiyor. Bizim şu an kapalı sera olarak yapmış olduğumuz alan 4. Sınıf tarım arazisi. Serabir Derneği işte ülkemizde modern seracılığın gelişmesini, yeni pazarlara ulaşmanın kolaylığını ve sera yatırımlarının finansmanını kolaylaştırmayı hedefliyor. Modern sera yatırımları hala pahalı bir yatırım bugün bin metrekare bir sera alanı için 80 bin ABD doları harcamanız gerekiyor.

HEDEFİMİZ 1000 DÖNÜM KAPALI SERA ALANI
Elbette sera konusunda Bergama da yeni yatırımlarımız olacaktır. Şu an kapalı sera alanımız 600 dönüm biz sadece bu kapalı alan için 50 milyon dolara yakın yatırım yaptık. Diğer araziler,  depo alanları ve otomasyon sistemleri bu yatırıma dahil değil. Elbette rahmetli babamız Hasan Şentürk’ün hedefi 1000 dönüm modern seraya çıkmak idi. Biz de bu hedeften vazgeçmedik. 2025 yılından sonra yeni yatırımlarımız ile kapalı sera alanımızı bin dönüme çıkaracağız. Bildiğiniz gibi biz bu işçi çıkarmalar konusunda çok haksızlığa uğradık. Aleyhimize çok yazıldı çizildi konuşuldu. 31 kişi işten çıkarılmıştı. Şu an Avukatlarımızdan aldığımız bilgiye göre hakkımızda çıkan bilirkişi raporları olumlu ve bizim lehimize durumda. Avukatlarımız 3 farklı bakanlığın teftiş raporlarını mahkemelere delil olarak sunacaklarını söylediler
 
TÜRKİYE ELBETTE BİR MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL
Burası bir muz cumhuriyeti değil. Hukuk ve yasaların işlediği bir devletimiz var.
Biz hukuk hakkımızda ne karar verirse ona uyarız. Dediğim gibi bu süreçte biz çok mağdur edildik. Olumsuz bir algıya maruz bırakıldık. Biz yeni kurulduğumuz güçsüz dönemimizde böyle bir şeye tevessül etmemişiz. Güçlü olduğumuz şimdiki dönemde mi tevessül edeceğiz.  Burada 31 işçi çıktı ama yüzlerce insan çalışıyor. Ben hesaplattırmadım ama sanırım bu tazminatlar 20 milyon lirayı bulmaz bu rakam bu firmanın kuruluş maliyeti ve iş hacmi açısından küçük bir rakam bizim daha önceki sicilimizde bu konuda hiçbir olumsuzluk yok alnımız dik başımız açık”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Metin Tanrıverdi
    2 ay önce
    Agrobay seracılık bakır çay havzasinda köylerde evlerine hapsedilmiş. Yüzlerce bayanı ozgurlestirdi iş verdi sosyal güvenceye kavuşturdu. Seracilikta öncü oldu bu bölgede onlarca sera şirketleri kuruldu. İnsanlara iş imkanları yaratıldı. Yaratılan üretime bu yonuylede bakildiginda Agrobay seracılık teşekkür edilmeli saygı duyulmalidir. İtibarsizlastırmak doğru değildir. İşçi işveren ilişkilerinde problemler olabilir. Problemlerin giderilecegi yer hukuk yollaridir mahkemedir. Çamur at izi kalsın anlayışı ile bir yere varilmiyor kimseyede bir şey kazandırmıyor. Arzu Şentürk Hanımı tebrik ediyor yeni yönetim görevlerinden basarilar diliyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu