Agrobay Seracılık'tan Bergama'ya üç önemli yatırım

Bergama'da faaliyet gösteren 22 yıllık Agrobay Seracılık Firması bakırçay bölgesine üç önemli yatırım yapacak. Konu ile ilgili olarak Bakırçay Bölge gazetesine açıklamalarda bulunan firma...

Agrobay Seracılık'tan Bergama'ya üç önemli yatırım
27 Ekim 2023 - 22:16

AGROBAY SERACILIK’TAN BERGAMA’YA ÜÇ ÖNEMLİ YATIRIM

Bergama'da faaliyet gösteren 22 yıllık Agrobay Seracılık Firması bakırçay bölgesine üç önemli yatırım yapacak. Konu ile ilgili olarak Bakırçay Bölge gazetesine açıklamalarda bulunan firma yönetim kurulu üyesi Arzu Şentürk “İlk yatırımımız ülke genelinde 500 MGW olan GES Yatırımımızın 100 MGW’lık kısmını Bergama da faaliyet gösteren Agrobay Seracılık ve Süt Kardeşler Firmalarımıza ait tarımsal arazilere kurulacak. Ayrıca gebe düve sayımızı Süt Kardeşler Firmamızda 4 binden,  10 bine çıkaracağız ve yine Süt Kardeşler Firmamızın içine bir süt tozu üretim tesisleri kuracağız” dedi.

Arzu Şentürk'ün açıklamalarından satır başları şöyle: “Şu an disiplinsizlik nedeniyle işten çıkardığımız 31 kişiden 27 kişi yargı yoluna başvurdu. Bizim baştan beri istediğimizde buydu aslında,  Yüce Türk Adaleti elbette en doğruyu söyleyecektir. Biz yargının vereceği kararlara Agrobay olarak sonuna kadar uyacağız. Böyle yol kesmek kapı kapatmak ile hak arama mücadelesi olamaz. Şu an içeride çalışan 500’e yakın personelimiz var.  Hepsi bu olay olduğundan beri bizim yanımızda olup gerekli desteği verdiler.


EYLEMLERİN ASIL HEDEFİ TÜRK TARIMIYDI

Ama biz bu olayın Alman ve Rus Konsoloslukları önünde yapılan eylemlerden sonra hedefin aslında Agrobay değil de Türk tarımı olduğunu anlamış olduk. Şu an Firmamız müfettişeler tarafından Özgür Özel Bey’in talebi ile denetleniyor. Biz bu müfettiş denetimlerinden çıkan raporları bir bilirkişi raporu gibi kamuoyunla paylaşıp gerekirse mahkemeye sunacağız. Bu raporlar bizim bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkaracaktır. Şu an Agrobay olarak yeni yatırımlarımız Bergama ve Bölgemize olacak. Avrupa da 2 büyük yeni market ile anlaştık onlarda ihracat yapmaya başlayacağız.
Ayrıca bölgemize 100 MGW’lık GES yani güneş enerji santrali yatırım yapacağız. Ülke genelinde grup şirketleri olarak bu yatırımımız 500 megawatt’ı bulacak. Bergama’daki yatırımımız Agrobay Seracılık ve Süt Kardeşler firmalarımızdaki tarım arazilerine yapılacak.
Süt Kardeşler yatırımımızı daha da büyüteceğiz şu an 4000 baş gebe düve hayvanımız ile ülke genelinde ilk beşteyiz. Bunu 10 bini gebe düve olmak üzere 20 bin rakamına çıkaracağız. Burada kaliteli AB standartlarında ari bir işletme olarak çalışıyoruz. Günlük hayvan başına ortalama verimimiz 38 litre.

Şu an gebe düve sayısını artırmanın yanı sıra yine Süt Kardeşler’in içinde bir süt tozu fabrikası yapmayı hedefliyoruz. Burada günlük 5 ton üretim kapasiteli bir mandıramız mevcut.  Biliyorsunuz süt aynı günde satılması gereken bir gıda,  bazı olağan üstü durumlarda süt sanayicileri birleşerek tekelci bir konumda üreticinin sütünün fiyatını kendi istedikleri gibi belirliyorlar. Bunun için üretici olarak bizlerinde kendini korumaya alması gerekiyor. Bu konuda en iyi çözüm süt tozu üretim tesisleri döviz kurlarında biraza stabilize olduğu zaman bu yatırımı hayata geçireceğiz. Ayrıca Agrobay seracılık olarak İMKB’na açılmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili hazırlıklarımız başladı. 2026 yılında şirketimiz borsaya kote olacak”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu