Tanju Çelik: Bergama'yı geleceğe hazırlayacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tanju Çelik, Bergama’yı geleceğe hazırlamak için ciddi ve önemli projeler hazırladıklarını belirterek...

Tanju Çelik: Bergama'yı geleceğe hazırlayacağız!
04 Mart 2024 - 22:50
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bergama Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tanju Çelik, Bergama’yı geleceğe hazırlamak için ciddi ve önemli projeler hazırladıklarını belirterek “Gerek devletimizin devam eden yatırımlarının tamamlanması gerekse Bergama Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hazırlayacağımız projeler ile ilçemizi geleceğe hazırlayacağız. Bir Üniversite, İZBAN’ın Bergama getirilmesi ve diğer ulaşım olanaklarının geliştirilmesi ve termal ve sağlık yatırımları ile hemşerilerimizi daha müreffeh, daha konforlu bir Bergama’da yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.


Tanju Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bergama Devlet Hastanesi önemli bir hastane elbette,  öncelikle hastanemizin fiziki altyapısı, tıbbi tesisat ve insan gücünün yenilenip mutlaka artırılması lazım. Elbirliği ile devletimiz ve halkımız ile birlikte hastanemizin içini doldurup gelişimini sağlama öncelikli hedefimiz olmalıdır. Hastanemizde 24 saat esası ile çalışan yoğun bakım uzamlarının, asistan doktoralarımızın sayısı ve acil servis kapasitemizin mutlaka artırılması gerekmektedir. Şu an uzman bir doktordan hem poliklinik hem de yoğun bakım hizmetini birlikte verimli bir şekilde alamazsınız. Hastanelerde eskiyen ömrünü dolduran ve teknolojiye yenik düşen elektronik ve diğer tıbbi cihazların mutlaka yenilemeniz gerekmektedir. Bölge hastanesi yapıp içini dolduramazsanız bir anlam ifade etmez. Öncelikli olarak mevcut hastaneminiz dediğim şartlarda iyileştirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca devletimiz şu anda Bayraklı’da açmış olduğu şehir hastanesinin eksiklerini gidermeyi önceliğe almış durumdadır. Büyükşehir Belediyesi ile elbette sürekli temas halinde olacağız. Seçimi kazandığımız zaman çıkardığımız meclis üyesi sayısına göre benle birlikte 2 ya da 3 arkadaşımız aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilecektir.

Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da bir hekim, o ve ben seçildiğimiz takdirde ikimiz de hekim çalışkanlığı ile Bergama için ortak projeleri bir bir uygulamaya koyacağız. Büyükşehir adayımız yakında İzmir ile ilgili projelerini açıklayacak.  Bergama ile ilgili ortak yapılacak projeler konusunda bir fikir birliğine vardığımız zaman bizde bu projeleri açıklayacağız. Elbette Büyükşehir adayımız ilçemize gelecek ve bizlere destek verecektir. Aynı şey milletvekillerimiz içinde geçerlidir.

Bir önceki dönemde başlamış olan tüm kamu ihaleleri ve yatırımlar devlette devamlılık esastır ilkesi doğrultusunda mutlaka tamamlanacaktır. Ayrıca yarısına büyükşehir, diğer yarısına DDY’nin ortak olduğu İzmir Banliyösü olan Kısa adı ile İZBAN Bergama’ya mutlaka gelmesi için bu işin şiddetle takipçisi olacağım.

Çalışanlar ile ilgili olarak herkesin özlük ve çalışma hakkı anayasal hükümler ve iş kanunu çerçevesinde korunacaktır. İşten çıkarmalar söz konusu olamayacaktır.

Elbette bölgemizde yeni iş imkânları açılamaya başlamıştır. Biz burada bu gelişmelerden esnafımızın ekmeğini büyütmenin gayreti içinde olacağız. Ayrıca açacağımız kariyer merkezi ile iş arayan gençlerimizi ile işverenleri liyakat ve kariyer temelli olarak buluşturacağız.

Turizm yatırımlarında önceliğimiz şu an 7 katmanlı olan ve UNESCO Miras listesine girmiş Bergama’nın tarihi alanlarını korumak ve restore etmek olacaktır. Ayrıca ilçemize bir müze kazandırılması çok gereklidir çıkardığınız eserleri korumak ve sergilemek gerekmektedir. Önceliğimiz yeni bir müze ve Bergama’da tarihi dokuya zarar veren ağır tonlu araçların ilçemiz bodrum üstünden geçmemesi için Kozak çevre yolunun yapılaması konusunda mutlaka takipçisi olacağız.

Tarımla ilgili olarak ürün desteklemesi ve kooperatifçiliğin geliştirmesi konusunda Büyükşehir belediyemiz ile ortaklaşa ciddi çalışmalarımız olacaktır. Köy arazileri asla satılamayacak kapanan beldelerde ve köylerimizde insanlar hizmeti yerelden alacaklar. Oralara mutlaka hizmet birimleri kuracağız. Ayrıca bölgemiz için çok önemli olan belki sağlık temalı bir üniversite konusunda mutlaka çalışacağız. Burada bir ilaç gelişim, için çalışılabilir. Ayrıca termal suyu iyi değerlendirip belediyenin yapacağı bir sosyal tesisi ve termal oteli ilçemize kazandırmak istiyorum.

Ben, Bergama’yı ve burada yaşamayı çok seviyorum hemşerilerimi bana mutlaka güvensinler onlara en iyi şekilde gece gündüz hizmet edeceğim.”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Deniz KERTE
    1 ay önce
    Yerel seçim de projeler yarışır. Elle tutulur, gözle görünür, halka dokunacak proje açıklaması bekliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu