Hakan Koştu: "2024 Çandarlı Limanı İçin Doğum Yılı Olacaktır"

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2 gün sonra Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız bayram öncesi Çandarlı Körfezine kurulacak konteyner limanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Hakan Koştu: "2024 Çandarlı Limanı İçin Doğum Yılı Olacaktır"
27 Ekim 2023 - 22:37
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2 gün sonra Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız bayram öncesi Çandarlı Körfezine kurulacak konteyner limanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Hakan Koştu, “Biz, buranın 2024 yılında yapımına başlanacağına ve 2024 yılının Çandarlı Limanı için doğum yılı olacağına inanıyoruz. Buranın otoyol bağlantıları yapıldı. Ayrıca gelecek yıl yapımına başlanacak demiryolu ile Kemalpaşa ilçemizde bulunan lojistik köy buraya bağlanıp tüm Ege Bölgesi'nin ihracatı buradan karşılanacaktır. Özel sektörün yanı sıra Ulaştırma, Altyapı, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda oraya bir limanın yapılması konusunda çok önemli bir uzlaşma sağlandı. Sadece inşaat ve ete kemiğe bürünme süreci kaldı. Bu konudaki gerekli kararlar, uzlaşmanın sağlanması neticesinde alınacaktır. İşin içine mutlaka ilerleme sağlanması için özel sektör katılacaktır. Burası ülkemizin ve bölgemizin dünyaya açılan bir penceresi olarak görüldü. Onun farkına varıldı ve limanın yapım zamanı geldi. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Oruç Baba İnan, 4 saatini ayırarak limanı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı, daha sonra da özel sektör temsilcileri ile toplantı yaptı” açıklamasında bulundu.


 
 Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ülkemiz ve bölgemiz açısından ihracat ve üretim alanında önemli kararların arifesindeyiz. Çandarlı limanını hareketlendirecek güce ihtiyaç vardı. Bu da bölgemizde hızla gelişen yenilenebilir enerji konusunda oldu. Burada üretilecek yenilenebilir enerji parçaları konusunda Çandarlı limanı ihracat ve pazarlama açısından yeni bir üs ve kapı konumunda olacaktır.

Özel sektörün yanı sıra Ulaştırma Altyapı, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonunda oraya bir Limanın yapılması konusunda çok önemli bir uzlaşma sağlandı. Sadece inşaat ve ete kemiğe bürünme süreci kaldı bu konuda gerekli kararlar uzlaşmanın sağlanması neticesinde alınacaktır. İşin içine mutlaka ilerleme sağlanması için özel sektör katılacaktır. Burası ülkemizin ve bölgemizin dünyaya açılan bir penceresi olarak görüldü. Onun farkına varıldı. Ve limanın yapım zamanı geldi. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Oruç Baba İnan limanı gezdi 4 saatini ayırarak limanı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı daha sonra özel sektör temsilcileri ile toplantı yaptı. Burada artık başta devletimiz olmak üzere 5 – 10 milyar dolarlık bir ihracat potansiyeli yattığı görüldü.
Biz buranın 2024 yılında yapımına başlanacağına 2024 yılının Çandarlı Limanı için doğum yılı olacağına inanıyoruz. Buranın otoyol bağlantıları yapıldı. Ayrıca gelecek yıl yapımına başlanacak demiryolu ile Kemalpaşa ilçemizde bulunan lojistik köy buraya bağlanıp tüm Ege Bölgesinin ihracatı buradan karşılanacaktır.

Burada elbette aradan geçen kayıp yıllar var ama bunları liman yapıldıktan sonra hızla telafi edileceğini düşünüyoruz. Sayın Bakan Yardımcımız İnan ilk geminin 2026 yılında buraya yanaşabilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.


MİLLET BAHÇESİ YIL SONUNDA AÇILACAK

Millet bahçesi ve Çamlıpark’ı özellikle çamlı parkımızı 29 Ekim Cumhuriyet bayramımıza yetişebilir diye düşünmüştük ama alt taşerondan kaynaklı Çamlıparkta ufak tefek pürüzler ortaya çıktı onları giderdik iki yerin açılışı da yıl sonunda yapılacak zaten müteahhidin burayı teslim  süresi de 31 Aralık 2023’di. Bergama’mızın  özlem ile beklediği iki yeri de bu yıl sonu açmış olacağız.

Yollarımız göreve geldiğimizde büyük bir sorun idi 4 buçuk yıl gibi bir sürede neredeyse ana arter ve caddelerimiz tamamıyla bitirildi. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları bitirilerek kullanıma hazır hale geldi. Ara yollar mahalle aralarındaki sokak ve cadde düzenlemelerimiz de devam ediyor onları da bitireceğiz. Bu bizim için yollar çok önemli idi.  biz Bergama’yı 21 yüzyıla hazırlamak amacını hep ön planda tuttuk.  Maalesef ilçemiz  ülkemizde yaşan gelişmemelerden geri kalmıştı şimdi bu farkı kapatarak daha hızlı ve çok çalışarak ilçemizi Cumhurbaşkanımızın Hedef Koyduğu Yeni Türkiye Yüzyılında çok iyi bir noktaya taşıyacağız Bergama’ya yapılan hizmetlerin Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına denk gelmesi çok anmalı bir durum.

Biz, Bergama’yı dünyanın önemli bir kenti yapacağız demiştik ilçemiz önemli bir dünya markası idi bu markayı yaptığımız hizmet ve yatırımlar ile parlatarak önemli bir kent haline getirdik.


CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLARIM

Cumhuriyetimizin 2 gün sonra yüzüncü yaşını kutlayacağız. Bu yeni yüzyıl devletimiz ve milletimiz için gayet önemli bir olay bunun için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  yüzyılımıza damga vuran devlet ve bilim adamlarımızı rahmet ve minnet ile anıyorum. Artık ülkemiz ekonomisi, ticareti, teknolojisi,  sanayisi ve diğer devletler ile kurduğu olumlu ilişkiler ile dünyada hak ettiği yeri almaktadır. Dik durduğumuz ve gençlerimize yatırım yapıp onları iyi yetiştirdiğimiz zaman dünyada hak ettiğimiz yeri daha da sağlamlaştırarak genç cumhuriyetimiz bu bölgede ilel ebet kalacak ve varlığını devam ettirecektir. Ben tekrar Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutluyorum”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...