İtalya'nın kalbindeki Kolezyum'un bir benzeri Bergama'da açığa çıkarılıyor

Türkiye'nin Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Bergama ilçesinde, Roma’nın ünlü Kolezyum'unun benzerinin bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmaları büyük ilgi görüyor. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Kaymakamı ve Ticaret Odası Başkanı ile birlikte kazı bölgesine yapılan ziyarette, Bergama’nın değerine değer katacak yeraltı hazinelerinin gün ışığına kavuşması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

İtalya'nın kalbindeki Kolezyum'un bir benzeri Bergama'da açığa çıkarılıyor
05 Eylül 2019 - 10:29

Türkiye’nin ve dünyanın en önemli açık hava müzelerinden biri olarak kabul edilen Bergama’da, Pergamon Amfi Tiyatro’nun araştırma kazıları Alman Kazı Ekibi öncülüğünde yaklaşık 1 yıldır devam ediyor. İtalya’daki Kolezyum'un benzeri olan Amfi Tiyatro kazılarını İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama’nın çıkış noktasının turizm olduğunu ve bu yöndeki çalışmalara şehrin tüm kurumlarıyla destek verdiklerini belirtti.

Kazı Başkanı Prof.Dr. Felix Pirson ve Müze Müdürü Nilgün Ustura’nın ev sahipliğinde yapılan gezide, ülke turizminin kalbinin Bergama’da atmasını sağlayacak tüm kazı ve restorasyon çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Koştu, ortaya çıkacak eserlerin Bergama’da heyecan yarattığını belirtti.  

“Restorasyon hamlesi başlatacağız”

Bergama’da gün ışığına kavuşturulmuş onlarca zenginliğin yanı sıra, toprak altında da çok değerli hazinelerin olduğunu ifade eden Başkan Koştu, “Bergama, sahip olduklarıyla Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeyi hak etmiş bir kent. Bu potansiyelin turizm yönüyle de ivme kazanması için gerekli planlamaları yapıyoruz. Kazı çalışmaları devam ederken, bir taraftan da restorasyon projelerini hazırlıyoruz. Yıllardır turizmden hak ettiği payı alamayan Bergama için çok daha etkin çalışıp, hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
İzmir, Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı'na ikinci kez ev sahipliği yapacak
İzmir, Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ikinci kez ev...