Sağlıklı yaşamın sırrı: Let's Pilates!

Let’s Pilates’in Kurucusu Elif Poyraz artık insanların zayıf olmaktan çok sağlıklı yaşamak için pilates yaptığını belirterek, “Pilates kullanılmayan bazı kasları da çalıştırdığı için bütün vücut aktive oluyor. Bu da sağlıklı ve fit bir bedene kavuşmayı sağlıyor” dedi

Sağlıklı yaşamın sırrı: Let's Pilates!
01 Haziran 2018 - 17:52

İzmir Alsancak Plevne Bulvarı’nda 5 ay önce hizmet vermeyi başlayan Let’s Pilates’in Kurucusu Elif Poyraz merkezde kendisi ve tecrübeli 2 eğitmen ile birlikte; mat pilates, reformer pilates, personal training dersleri verdiklerini söyledi.

Poyraz, merkezi kurma hikayesini de şöyle anlattı: “Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nden mezun oldum. Kendi mesleğimle ilgili bir çalışmam olmadı. Uzun süredir pilates yapıyordum. Severek yaptığım ve son dönemlerde revaçta olan pilatesi işe çevirmek istedim.  Pilates eğitmeni olabilmek için gerekli tüm eğitimleri aldıktan sonra Let’s Pilates’i açtım. Benimle birlikte burada çalışan 2 eğitmenimiz daha var. Haftanın her günü sabah 09.00’dan akşam 21.00’e kadar açığız. Grup dersleri ve birebir derslerimiz var. 5 ay önce açılmamıza rağmen oldukça güzel bir katılım sayısına ulaştık. Özellikle birebir derslere yani reformer pilatese talep daha fazla. Aynı şekilde 1 veya 2 kişi personal training dersleri almak isteyenlerin sayısı da fazla.”

Pilatesin spor değil, tedavi amaçlı bir teknik olarak ortaya çıktığını belirten Poyraz, “Pilates; fıtık, disk problemleri, kemik erimesi, bel, sırt ve boyun ağrılarında doktorların uyguladığı tedaviye ek olarak öneriliyor. Özellikle masabaşı iş yapanlarda duruş bozuklukları ve sonrasında ağrılar oluyor. Bu tür şikayetleri olan kişilerde pilates ağrıların giderilmesinde etkili oluyor. Hamilelik sırası ve sonrası içinde pilatesi öneriyoruz. Pilates normal doğumu kolaylaştırdığı gibi, hamilelik sonrasında da duruş bozukluklarını, sırt-bel-boyun ağrılarının giderilmesinde fayda sağlıyor. Bunun yanısıra da artık insanlar günümüzde zayıf ve fit olmaktan çok sağlıklı olmak için de pilates yapıyor. Düzenli olarak pilates yaptıklarında da zaten fit oluyor. Sağlıklı, zinde bir vücut için herkesi pilates yapmaya bekliyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu