Kırmızı Palmiye Böceği ile mücadele başlatıldı

Gemlik Belediyesi, Gemlik’te yeşil alanları genişletmek ve gelecek nesillere yaşanılır bir doğa bırakmak için projeler üretmeye devam ediyor.

Kırmızı Palmiye Böceği ile mücadele başlatıldı
01 Haziran 2018 - 18:14

Gemlik Belediyesi, Gemlik’te yeşil alanları genişletmek ve gelecek nesillere yaşanılır bir doğa bırakmak için projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Bursa İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürüten Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, özellikle palmiye ağaçlarına ciddi zararlar vererek ölümlerine yol açan kırmızı palmiye böceğine karşı mücadele çalışmalarına başladı.

Ekipler, palmiyelerin kırmızı palmiye böceği ve zararlı haşerelerden korunması amacıyla amacıyla feromon tuzak çalışmaları yapıyor. İlk aşamada Ağaç Gövdesi Enjeksiyon Sistemini uygulayan ekipler, ikinci aşamada da özellikle kırmızı palmiye böceğiyle mücadelede en etkili yöntemlerden biri olarak bilinen “feromon tuzak” uygulamasını sürdürüyor.

Enjeksiyon sistemiyle bireysel olarak korunan palmiyeler, feromon tuzak uygulamasıyla çevre ağaçlardan geçebilecek haşerelerden tam olarak korunuyor. Gemlik’te ilk defa uygulanan bu yöntemle kırmızı palmiye böceğinin de çevre ağaçlara dağılması ve yayılmasının önlenmesi amaçlanıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın da yerinde incelediği çalışmalarda, ilk etapta risk altında bulunan sahil bölgesinde 10 ağaca uygulanan feromon tuzaklar, gerekli görülen diğer palmiye ağaçlarına da yerleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...