Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi görkemli bir törenle açıldı

Dikili Belediyesi öz kaynaklarıyla 17 ay süren çalışmalar sonucu yapımı gerçekleşen Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi görkemli bir açılış töreniyle kapılarını açtı.

Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi görkemli bir törenle açıldı
28 Eylül 2023 - 16:15

Dikili’de Görkemli Kültür Merkezi Açılışı

Dikili Belediyesi öz kaynaklarıyla 17 ay süren çalışmalar sonucu yapımı gerçekleşen Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi görkemli bir açılış töreniyle kapılarını açtı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği törene CHP İzmir Milletvekilleri YDK Üyesi Mahir Polat, PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan, Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, büyükşehir belediye bürokratları, İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat ve yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları, Dikili’de faaliyet gösteren siyasi parti, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Özlem Kalmaz ve Nuri Aslan’ın fuaye alanında resim sergisi ziyarete açıldı. 339 kişilik konferans salonunda ilk konser ünlü sanatçılar Gülsin Onay ve Erkin Onay’ın piyano-keman resitali ile gerçekleşti.


Başkan Soyer: “Cumhuriyet’in 100.  yılına ve Dikili’ye çok yakıştı.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dikili ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri bu kültür merkeziydi. Dikili Belediyemizin girişimi ve üstün gayretiyle, bu ihtiyaca cevap veren kültür merkezimiz Dikili’ye kazandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetin 100. yılına, Dikili’ye çok yakıştı. Ulu Önderimizin adını taşıyan Kültür Merkezi’ni Dikili’ye kazandıran Belediye Başkanımız Adil Kırgöz’ü kutluyorum.” diyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.


Başkan Kırgöz: “Halkımızı 12 ay kültür ve sanatla buluşturacağız.”

Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nin Dikili’nin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sunacağının altını çizen Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Dikili her zaman yüzünü aydınlığa dönmüş, tavrını Cumhuriyetten, demokrasiden, kültürden, edebiyattan yana koymuş, çağdaş aydın bir kent olmuştur. Yaz bittiğinde etkinliklerimiz son buluyordu. Çünkü etkinlik yapacak kapalı bir salonumuz yoktu. Dikili için büyük bir eksiklikti. 2019 yerel seçimlerinde seçim bildirgemin en başında Kültür Merkezi vardı. Sözümüzü tutarak hayata geçirdik.  Ulu Önderimizin adını taşıyan Mustafa Kemal Atatürk Merkezi’mizi Dikili’mize kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Halkımızı 12 ay kültür ve sanatla buluşturacağız.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu