İstinye Üniversitesi'nde hedef dünya

İstinye Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu ve araştırma odaklı vizyonuyla öğrencilerini küresel rekabette başarılı olabilecek donanımlara sahip bireyler olarak geleceğe hazırlıyor. Liv Hospital ve Medical Park’ın eğitimdeki gücü olan İstinye Üniversitesi sağlık alanındaki başarısını mühendislik, iletişim, iktisadi ve idari bilimler, fen edebiyat alanlarına taşıyarak inovatif ürün geliştiren, girişimci, küresel rekabette rol alacak bireyler yetiştiriyor.

İstinye Üniversitesi'nde hedef dünya
13 Ağustos 2018 - 14:22

İngilizce bölümleriyle büyüyen İstinye Üniversitesi öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklı eğitim ve öğretim imkanlarıyla öne çıkıyor. Bu ayrıcalıklar arasında araştırma, geliştirme ve üretim odaklı yaklaşım; disiplinler arası çalışma imkanı; alanında lider akademisyen ve sektör temsilcilerinden eğitim; uluslararası işbirlikleri; staj imkanları; deneyimleyerek öğrenme; uygulamaya dayalı eğitim; ileri teknoloji ile donatılmış araştırma ve eğitim laboratuvarları sayılabilir.

İSÜPLUS; İSTİNYELİ OLMANIN AYRICALIKLARI

İstinye Üniversitesi öğrencilerine eğitim aldıkları alanda başarılarını artırmalarına destek verecek imkanlar sunuyor. Her bölüm için farklılık gösteren bu imkanlar arasında alanında duayen isimlerden mentorluk almak, disiplinlerarası bitirme projeleri, girişimcilere melek yatırımcı desteği, AR-GE merkezlerinde öğrenci asistanı olarak çalışma, eğitimin son dönemlerinde iş ortamında ortak eğitim, küresel öğrenci değişim programı gibi imkanlar öne öne çıkıyor. Tam burslu öğrenciler ücretsiz yüksek lisans ve MLP Grup bünyesinde iş garantisi gibi imkanlara sahip oluyor (bölüme göre değişiklik göstermektedir).

KARİYER ÜNİVERSİTEDE BAŞLIYOR

İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde (İİSBF) öğrenciler bölüm dersleriyle alanlarında uzmanlaşmakta; aynı zamanda fakülte bünyesinde bulunan ekonomiden, uluslararası ilişkilere ve yeni medyaya kadar on farklı bölümden ve diğer fakültelerdeki endüstri mühendisliğinden psikolojiye kadar farklı disiplinlerden geniş bir yelpazede ilgi alanlarına uygun dersler seçebilmektedirler. Programlama, simülasyon ve dijital teknolojiyi de odak noktasına alan İstinye Üniversitesi, bünyesindeki Teknoloji Transfer Ofisinde bulunan Kuluçka Merkezi, Teknopark ve Girişimcilik Merkezi aracılığıyla start-up ve girişimcilik kültürünü öğrencilere ulaştırmaktadır. Mentor CEO, iş hayatı ile bütünleşik eğitim anlayışı, staj imkanları ile öğrenciler kariyerlerine üniversitede başlarlar.

MENTORUN CEO OLSUN PROGRAMI

İstinye Üniversitesi öğrencilerini kariyerlerine hazırlamak için uyguladığı Mentorun CEO Olsun programı kapsamında farklı bölümlerden öğrencilerini alanlarında deneyimli profesyonellerle bir araya getiriyor. Öğrenciler kendi alanlarının önde gelen isimlerinden mentorluk alarak kariyerlerine hazırlanıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK TIBBİ YAPAY ZEKA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ TYZAUM

AR-GE yatırımları ile öne çıkan ve “milli ilaç”, “moleküler kanser”, “kök hücre”, “doku mühendisliği”, “üç boyutlu tıbbi ve endüstriyel tasarım”, “nörolojik bilimler” alanlarındaki AR-GE çalışmaları ile ses getiren İstinye Üniversitesi, sağlık alanındaki gücünü ve birikimini Prof. Dr. Çetin Kaya Koç liderliğinde yapılandırılan Mühendislik Fakültesinin gücüyle birleştirdiği Tıbbi Yapay Zeka Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yapay zeka ve tıbbi araştırmaları bir araya getire araştırmalar hayata geçiriyor. Merkez; Biyonik Görme, Otomatik NMR Görsel Yorumlama Sistemi ve Bulut Tabanlı Hastalık ve Tedavi Sorgulama Sistemleri projeleri üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor.

HEM BAŞARIYA HEM YETENEĞE BURS

İstinye Üniversitesi akademik başarıyı çeşitli burs alternatifleri ile destekliyor. Lise birincilerine ve dereceye giren öğrencilere maddi destek, yıldız lise mezunlarına burs, engelli bursu, akademik başarı bursu yanı sıra yenilikçi burs sistemi olan İSÜPASS öğrencilerin farklı alanlarda başarı ve yeteneklerine değer veriyor, öğrencilik hayatları boyunca bilim, sanat, spor, sosyal sorumluluk, inovasyon gibi farklı alanlarda ortaya koydukları çalışmaları ve yeteneklerini değerlendirerek burs imkanı sunuyor (detaylı bilgi ve başvuru için www.isupass.com). İstinye Üniversitesi ÖSYM tam burslu yerleşen öğrencilerine sunduğu farklı imkanlarla da öne çıkıyor. Sunulan ayrıcalıklı eğitim imkanları fakülte ve bölümlerin hedef ve alanlarına göre değişiklik gösteriyor.

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ AYRICALIKLARI

-Araştırma, geliştirme ve üretim odaklı yaklaşım

-Alanında lider akademisyenler

-Uluslararası işbirlikleri

-İki üniversite hastanesi

-Uygulamaya dayalı eğitim

-Sektörel işbirlikleri

-Alanında lider isimlerden eğitim

-Mentor CEO

-Bölümlere göre farklı avantajlar sunan İSÜ PLUS

AR-GE Merkezleri

•Ekonomi ve Politika Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Moleküler Kanser Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Nörolojik Bilimler Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Türkçe Eğitimi ve Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

•3D Tasarım ve Prototipleme Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Tıpta Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi

•Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Arı ölümleri neyin habercisi?
Arı ölümleri neyin habercisi?
Buca-Bornova Tüneli'nde 4 ay sonra ışık görünecek!
Buca-Bornova Tüneli’nde 4 ay sonra ışık görünecek!