Ekşi Sözlük'ün yaratıcısı Sedat Kapanoğlu'nun "Sokak Kodcusu..." isimli kitabı çıktı

Ekşi Sözlük’ün kurucusu ve ünlü yazılımcısı, namı diğer SSG yani Sedat Kapanoğlu, Sokak Kodcusu: Kırılması Gereken Kurallar ve Onları Kırmanın Yolları kitabıyla Mundi’de! Standart bir yazılımcılık textbook’unun çok ötesinde olan kitap, okurları yazılımcılığın “arka sokakları”nda bir yolculuğa çıkarıyor.

Ekşi Sözlük'ün yaratıcısı Sedat Kapanoğlu'nun "Sokak Kodcusu..." isimli kitabı çıktı
08 Mayıs 2024 - 13:14

Ekşi Sözlük’ün kurucusu ve ünlü yazılımcısı Sedat Kapanoğlu ile kodlamanın arka sokaklarında bir tura ne dersiniz? 

Ekşi Sözlük’ün kurucusu ve ünlü yazılımcısı Sedat Kapanoğlu, Sokak Kodcusu: Kırılması Gereken Kurallar ve Onları Kırmanın Yolları kitabıyla Mundi’de! Standart bir yazılımcılık textbook’unun çok ötesinde olan kitap, okurları yazılımcılığın “arka sokakları”nda bir yolculuğa çıkarıyor. Birçok trik içeren, işin kitabi olmayan yanlarını da gösteren Sokak Kodcusu, “alaylı” bir yazılımcılık kitabı. Orijinal ismi “Sokak Dövüşçüsü”ne gönderme yapan kitabı, ister meraklı ister uzman olun, ilgiyle okuyacaksınız.
 
Kodlama dünyasındaki sokaklar, birer labirente dönüştüğünde ne yapmalı? Ekşi Sözlük’ün yaratıcısı Sedat Kapanoğlu, namı diğer SSG, Sokak Kodcusu: Kırılması Gereken Kurallar ve Onları Kırmanın Yolları kitabında, acemi ya da kıdemli her kodcuya bu sokaklarda hayatta kalmanın püf noktalarını açıklıyor. 
 
Masa başında uykusuz geçirilen saatler, ekip üyelerinin kader arkadaşlığı; üç, beş, yedi, on kupa kahve, revizyonlar ve kodlama… Ekşi Sözlük’ün kurucusu ve ünlü yazılımcısı Kapanoğlu kitabıyla, bu koşturmaca içerisinde kodlama dünyasının labirentlerinde yolunu bulmak isteyenlere rehberlik ederken, hayatta kalmanın teknik yollarını gösteriyor. 


Hem meraklılar hem uzmanlar için…

Sokak Kodcusu, kodlama meraklılarına yoğun derslerin dehlizlerinden ya da teorinin fildişi kulelerinden seslenmiyor. Aksine kodlamanın hem teorisini hem pratikliğini sorgulatan, bir kodcunun dünyasında karşılaşılabilecek hemen her sokağı kurcalayan, ekşi ama lezzetli bir kitap. Orijinal isminin “Sokak Dövüşçüsü”ne gönderme yapması bundan. Kitap, meraklıları için açıklayıcı, uzmanları için düşündürücü bilgiler sunuyor. 

Sokak Kodcusu, siyah ekran üzerindeki yeşil komutlardan gelişmiş yazılım dillerine uzanan bir maceranın –şimdilik– son versiyonu olarak karşınızda!

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sosyal Medyada Had Bildirme Psikolojisi Tehlikeli Boyutlara Ulaşıyor
Sosyal Medyada Had Bildirme Psikolojisi Tehlikeli Boyutlara...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Önemli Kararlar Alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Önemli Kararlar Alındı