EÜ Gözlemevinde minikler uzayı online keşfedecek

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Astronomi Eğitimi” ve “Astronomi Atölyesi” etkinlikleri düzenlenecek...

EÜ Gözlemevinde minikler uzayı online keşfedecek
23 Şubat 2021 - 15:30

Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Astronomi Eğitimi” ve “Astronomi Atölyesi” etkinlikleri düzenlenecek. Farklı yaş gruplarına göre hazırlanan ve öğretim üyelerince çevrimiçi olarak yürütülecek etkinliklerde öğrenciler; Güneş Sistemi Çizgi Filmleri, Boyama,  Maket Yapımı Atölye Çalışmaları, Foucault Sarkacı Deneyi, Teleskop Tanıtımı, Uzaydan Gelen Göktaşlarının Tanıtımı ve Kara Deliklerde Işık Bükülme Deneyi gibi etkinliklerle hem eğlenip hem öğrenecekler.

Etkinlikler kapsamında, 6-9 yaş grubu arasındaki çocuklara 27 Şubat Cumartesi tarihinde online sunum ve atölye çalışmaları ile gökyüzü, güneş sistemi ve ay anlatılacak. 1-2 Mart tarihlerinde ise 10-12 yaş aralığındaki çocuklar için online canlı gezi etkinliği düzenlenecek.

Etkinliğe katılan öğrencilere Ege Üniversitesi Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından sertifika verilecek. Programlara katılım şartları ve detaylı bilgi EÜ Gözlemevi internet sitesinde yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Borsa İstanbul'da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için...
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...