Başkanı Al: "Bergama Küçük Sanayi Sitesi İhtiyaca Cevap Veremiyor"

Bergama Demirciler Odası Başkanı Özcan Al, Bergama'da yeni ve modern bir sanayi sitesine her anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Başkanı Al: "Bergama Küçük Sanayi Sitesi İhtiyaca Cevap Veremiyor"
23 Eylül 2023 - 22:55

'BERGAMA'DA YENİ VE MODERN BİR SANAYİ SİTESİNE İHTİYAÇ VAR'

Bergama Demirciler Odası Başkanı Özcan Al, ilçede yeni ve modern bir sanayi sitesine her anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Oda'ya kayıtlı üyelerin büyük çoğunluğunun Bergama Küçük Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösterdiğinin altını çizen Başkan Özcan Al, hali hazırda kullanılan Küçük Sanayi Sitesi'nin artık çağın şartlarını karşılayamadığını savundu. 1970’li yılların sonunda ilk etabı tamamlanan Bergama Küçük Sanayi Sitesi'nin artık ihtiyaca cevap vermediğini ve talebi karşılamadığını yineleyen Başkan Al, bir an önce modern bir sanayi sitesinin Bergama'ya kazandırılması gerektiğini ifade etti. 

Bakırçay Bölge Gazetesi'ne konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bergama Demirciler Odası Başkanı Özcan Al, “Bilindiği gibi Bergama da bulunan 1. Sanayi sitesinin yapımına 70’li yılların başında başlanıp 7 – 8 yıl içinde 70’li yıllarını sonunda esnaflarımız yapılan bu işyerlerine taşınmıştır. 2. sanayi sitemiz ise daha sonra 90’ lı yıllarını başında hizmet vermeye başlamıştır.  Tabi o dönemde işyerleri yeterli hizmet verse de ilerleyen teknoloji, artan araç sayısı ve nüfusun artması nedeniyle, işyerleri yetersiz gelmeye başlamıştır. Yeni işyeri açacak, esnafımız sıkıntı yaşamaya başlamış. Bu nedenle esnafımız işyerlerini ikiye bölerek bu ihtiyacı karşılamaya çalışmıştır. Bunun yanında bir üçüncü sanayi sitemiz oluşmasına rağmen o bile ihtiyaca cevap verememiştir. Tabii o zamanki şartlarda yapılan bu sanayi sitelerimizin yolları çok dar bırakılmış olduğundan işyerlerinin önlerinde araç tamir bakım ve diğer işlemler için sıkıntı yaşanmaktadır. Şu an 137 mahallemizin bulunduğu Bergama’mızın artık kendine yakışır, sokakları geniş, en az 3 – 4 aracın girebileceği büyüklükte modern ve etrafı kapalı, güvenlik sistemi olan gelişmiş bir sanayi sitesine ihtiyaç vardır. Buna örnek olarak Aliağa ve Balıkesir sanayi sitelerini gösterebiliriz.” açıklamasında bulundu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...