Bergama Küçük Sanayi Esnafı Dertli!

Bergama Küçük Sanayi Sitesi'nde yedek parça ticareti yapan Fadıl Cıvlan: “Sanayi esnafının dayanacak gücü kalmadı yeni bir sanayi sitesi istiyoruz”

Bergama Küçük Sanayi Esnafı Dertli!
23 Eylül 2023 - 23:29

“SANAYİ ESNAFININ DAYANACAK GÜCÜ KALMADI YENİ BİR SANAYİ SİTESİ İSTİYORUZ”

Uzun süreden beri Bergama Küçük Sanayi Sitesi'nde yedek parça ticareti yapan Fadıl Cıvlan, “Sanayimizin elbette ciddi sorunları var. Sokaklarımız çok dar dükkânlarımız çok eski ve Sanayi sitesinde dükkânlar depreme kesinlikle dayanıksız neredeyse demirler betonlardan çıkmış durumda.  Yeni bir sanayi sitesi elbette yapılır bu konuda siyasilerin bize destek vermesi lazım” dedi.

İş İnsanı Fadıl Cıvlan özetle şunları söyledi: “2007 yılından beri Bergama 2. sanayi sitesinde yedek parça ticareti yapmaktayım. Sanayimizin elbette ciddi sorunları var. Sokaklarımız çok dar dükkânlarımız çok eski ve Sanayi sitesinde dükkânlar depreme kesinlikle dayanıksız neredeyse demirler betonlardan çıkmış durumda.  Yeni bir sanayi sitesi elbette yapılır bu konuda siyasilerin bize destek vermesi lazım.  biz benim de 2. Başkan olduğum dönemde rahmetli iş insanı Kerami  Bölükoğlu ile birlikte 3. Sanayi sitesinde 69 adet kooperatif dükkanı yaptık batar katı ile 150 metrekarelik dükkanlardı.
Bulunduğumuz 2. Sanayi sitesine esnaf 90’lı yıllar buraya yerleşti. Kısa zamanda bu sanayi sitesi de ihtiyaca cevap vermemeye başladı. Burası hem yetersiz hem depreme dayanıklı değil hem de genişlemeye müsait değil esnafımız işler büyüdüğü için dükkânını büyütmek istiyor ama yapamıyor. Yeni esnaf kardeşlerimiz dükkân olmadığı için yeni işyeri açamıyor. Dükkân kiraları en ufak dükkân 4bin liradan başlamak üzere afaki rakamlara ulaştı.
Biz bu konuda Demirciler Odası Başkanlığımız Özcan Ala başkanlığında bir sanayi sitesi kurmak için kooperatif kurduk. Şu an üye sayımız az olsa da ufak bir ışık görsek üye sayımızı artıracağız şu an insanlara boşuna umut vermek istemiyoruz. Bu üye sayısını artırma konusunda yetkimiz var. Kooperatif tüzüğümüzde üyelerimiz sadece sanayi esnafından oluşacak diye madde var. Hakan Koştu başkanımız bize destek vereceğini söyledi. Biz kooperatif ve sanayi esnafı olarak bu yeni sanayi sitesini yapmaya hazırız aslında yerimizde hazır Tır Parkı ile İZBETON Şantiyesi arasında 500 dekarlık bir hazine arazisi var biz orayı satın almaya da hazırız. Orada daha az maliyetli sonradan bölünecek depo şeklinde dükkânlar yapacağız.  Biz Bergama’daki siyasi partilerden destek bekliyoruz artık esnaf olarak burada dayanacak gücümüz kalmadı.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı