CHP'li Ali Bor, "Büyükşehir Bergama'ya yatırım yapmıyor!" iddialarına yanıt verdi

İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediye Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ali Bor; Bakırçay Bölge Gazetesi'ne konuştu.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bergama'ya yatırım yapmadığı ve yeterli hizmeti vermediği yönündeki eleştirilere tepki gösteren...

CHP'li Ali Bor, "Büyükşehir Bergama'ya yatırım yapmıyor!" iddialarına yanıt verdi
23 Eylül 2023 - 22:41
CHP'Lİ ALİ BOR: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR”

İzmir Büyükşehir ve Bergama Belediye Meclis Üyesi, Şehir Plancısı Ali Bor; Bakırçay Bölge Gazetesi'ne konuştu.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin Bergama'ya yatırım yapmadığı ve yeterli hizmeti vermediği yönündeki eleştirilere tepki gösteren CHP'li Bor, "İddiaları dikkatle izleyip takip ediyorum. Bu konudaki iddialara katılmıyorum. Büyükşehir Belediyemiz 4 buçuk yıldır Bergama’ya gerek kent merkezi gerekse de kırsal mahallerde hizmet etmek için canla başla çalışıyor" dedi. 

Ali Bor'un açıklamalarından satır başları şöyle:
“Ben, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve hizmet yapmıyor konusunda söylenen iddiaları dikkatle izleyip takip ediyorum. Bu konudaki iddialara katılmıyorum. Büyükşehir Belediyemiz 4 buçuk yıldır Bergama’ya gerek kent merkezi gerekse de kırsal mahallerde hizmet etmek için canla başla çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi Daha çok yasal yetki ve görevi kırsal alanda kırsal mahallerde olduğu için oralara hizmet götürmek bağlantı yollarını yapmak için ciddi çalışmalara yapıyor. Yol dışında İZSU su kanalizasyon hatlarını yenilemek Büyükşehir yasasından önce yapılmış ve eskimiş hatlardan kaynaklanan su ve kanalizasyon problemini gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Aslında Büyükşehir yasası çıkmadan önce il özel idareleri tarafından yapılması gereken ve yapılmayan ya da yapılıp ruhsatlandırılmadan teslim edilen paket arıtma tesislerini hayata geçirmek için var gücüyle çalışıyor. Ama maalesef ülkemizdeki bürokrasi projelendirme ve ruhsat aşamasının imalat aşamasından daha uzun sürmesine neden oluyor.

Büyük şehir belediyemiz gerek yol yapımı gerek İZSU hizmetleri bakımından hiçbir ayırım yapmadan Bergama’nın bütününe hizmet etmek için canla başla çalışıyor. Bergama Belediyesinin yollar konusundaki çalışmalarına gelince bilindiği gibi Bergama belediyesinin yetki ve sorumluluk alanı genişliği 17 metrenin altında olan cadde ve sokaklar için ama Bergama Belediyesi bu genişliğin üzerindeki yolları yapmak için, Büyükşehir Belediyesine yazılı olarak başvuruyor. Bu başvuru Büyükşehir Belediyesince uygun görünerek hizmetin aksamaması için Bergama belediyesinin bütüncül bir anlayışla hizmet görebilmesi için onaylanıyor.

Tabi bu yollar ve diğer hizmetler için Bergama Belediyesi 2300 dönümlük bir taşınmaz satışı gerçekleştirdi. Bu satışlar ile daha iyi şeyler yapılabilir. Büyükşehrin uhdesinde olan yollar Büyükşehre bırakılabilirdi. Şu an Bergama Belediyesi neredeyse 3 yıldır bir hizmet binasından yoksun Meclis Toplantıları Kültür Merkezinde, encümen toplantıları ufak bir odada ve resmi nikâhlar taş binanın koridorlarında kıyılıyor.

Tabi bu tercih meselesidir her tercih te başka bir şeyden vazgeçmektir. Bergama belediyesi de bu tercihini yollardan yana kullandı seçimde daha prim getirecek reklama yönelik işlerden yana kullandı!

Bergama Bütçesi ile ilgili sorunuza gelince Belediye bütçesi kasım ayında meclise gelecek benim görebildiğim onca taşınmaz satışı ve kredi kullanımına rağmen Bergama Belediyesinin borcu da her yıl büyüyor. Burada borçlanmamı hizmet mi diye bir tercih yaparsınız elbette hizmet yapmamak olmaz ama bunun bir denge içinde olması lazım. Birde Bergama belediyesi kendi imkânları ile 65 milyon liraya mal ettiği Zeytinpark’ı yapabildi.

Bergama Bütçesi ile ilgili sorunuza gelince Belediye bütçesi kasım ayında meclise gelecek benim görebildiğim onca taşınmaz satışı ve kredi kullanımına rağmen Bergama Belediyesinin borcu da her yıl büyüyor. Burada borçlanmamı hizmet mi diye bir tercih yaparsınız elbette hizmet yapmamak olmaz ama bunun bir denge içinde olması lazım. Birde Bergama belediyesi kendi imkânları ile 18 milyon liraya mal edeceğim dediği fakat neredeyse 65 milyon liraya mal ettiği Zeytinpark’ı yapabildi sadece. Fakat şunu biliyoruz ki Bergama Belediyesinin hala bir hizmet binası yok ve boşaltılan binanın yıkılıp yeniden mi yapılacağı ya da güçlendirilerek mi kullanılacağı dahi henüz belli değil. Hâlbuki geçen üç yıldan fazla sürede gösteriş ve reklam daha az gözetilerek yapılan işlerle beraber Belediye Hizmet Binası da bahsettiğimiz rakamlarla defalarca yapılabilirdi."

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Denizcilik sektörünün kalbi İzmir'de atıyor!
Denizcilik sektörünün kalbi İzmir'de atıyor!
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!
Emniyet kemeri arka koltukta ölümleri yüzde 75 azaltıyor!