Tunç Soyer, imarda yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi: "tarımsal turizm"

HORECA Fair’de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, imarda yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi: "tarımsal turizm"

Tunç Soyer, imarda yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi: "tarımsal turizm"
19 Şubat 2022 - 14:41

İmarda "tarımsal turizm" dönemi

GL Platform tarafından düzenlenen Fuar İzmir'de düzenlenen HORECA Fair-Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, üçüncü günde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ağırladı.
 
Gazeteci Yazar Nedim Atilla'nın moderatörlüğünde Citta Slow ve Slow Food ile Nereden Nereye konulu oturuma katılan Soyer, küçük üretici ve girişmci için yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Soyer, bugüne kadar tarımsal turizmi tarif eden bir imar düzenlemesi olmadığına dikkat çekerek İzmir’in bu konuda da diğer şehirlere “ilham” olacağını söyledi. 
 
Bir yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi plancılarının ciddi bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Soyer "Türkiye’ye model olacak bir planlama çalışması yapacağız. Bu planlama tarımsal turizm yapmak isteyen köylü ve müteşebbis için yeni imkan olacak. Özetle biz tüm bu çalışmaları daha kaliteli bir yaşam için yapıyoruz. Bunun için belediyecilik ve siyaset yapıyoruz. Bambaşka bir tarım, bambaşka bir İzmir, bambaşka bir Dünya mümkün. Biz böyle bir memleketi hep birlikte kuracağız” diye konuştu.
 
HORECA Fair’de dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ilan edilen İzmir’in başarı hikayesini de paylaşan Soyer “İzmir’in iki mahallesinde gerçekleştirdiğimiz pilot çalışma ile İzmir’de uygulanan Cittaslow Metropol kent modelini Dünya’nın diğer şehirlerinde uygulanabilir hale getireceğiz. Dünya’ya rol model olacağız” dedi.
 
Türkiye’de 18 kentin “Citta Slow” ünvanı taşıdığını belirten Soyer “2019 da Seferihisar’da başlattığımız yolculuk tüm Anadolu’ya yayıldı. Ancak bunlar 50 bin nüfusun altındaki şehirler. Biz artık yeni bir maceraya çıkıyoruz” diye konuştu. Dünyanın ilk Cittaslow Metropol pilot kenti ünvanına sahip olan İzmir’in bu konuda rol model olacak bir çalışma yürüttüğüne dikkat çekerek “Bunu bir başarı hikayesine dönüştürüp, dünyanın diğer metropollerinde de uygulanabilecek bir model oluşturacağız” diye konuştu. Panelin sonunda GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Soyer'e yanan ormanların yeniden ağaçlandırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında adına fidan bağışı yapıldığını gösteren sertifikayı takdim etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu