Tınaztepe'de hemşireler seminerde buluştu

Özel Tınaztepe Hastanesi 12- 18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında hemşirelere yönelik seminer düzenledi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Türk Hemşireler Derneği Yönetiminin de katkılarıyla gerçekleşen seminere öğretim elemanları ve hemşireler katıldı. Seminerde Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin belirlediği “Hemşireler ‘Sağlık bir insan hakkıdır’ söylemine öncü bir sestir” temasına uygun ve ‘Bakım Teknolojisinde Yenilikler’ gibi farklı konular işlendi.

Tınaztepe'de hemşireler seminerde buluştu
18 Mayıs 2018 - 13:47

Geçtiğimiz gün Özel Tınaztepe Hastanesinde Türk Hemşireler Derneği yönetiminin de katkılarıyla Hemşirelik Haftası Semineri düzenlendi. Tınaztepe Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hemşire Yeşim Delen’in açılış konuşmasıyla başlayan seminere Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, Doç. Dr. Öznur Usta Yeşilbakan, Öğretim Üyesi Dr. Nilay Özkütük, Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. A. Serhat Gür, Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Nazime Şen, Özel Tınaztepe Hastanesi Kalite Direktörü Zeynep Dokumacı, Özel Tınaztepe Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Duygu İlbay, Yoğun Bakım Hemşiresi Selvi Göres ve farklı birimlerden çok sayıda hemşire katıldı.

GÜÇLÜ İLETİŞİM GEREKİYOR

Seminerde ‘Doktor gözüyle hemşirelik’ konulu sunumunu yapan Özel Tınaztepe Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. A. Serhat Gür, hemşirelik hizmetlerinin bir hastanenin can damarı olduğunu ve hemşirelerin dünyanın en zor işlerinden birini sabırlı, özverili ve etik bir şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Doç. Dr. Gür, kaliteli ve eksiksiz bir sağlık hizmetinin hemşire- hekim ilişkisindeki güçlü iletişime dayandığının altını çizdi. 

Bir diğer konuşmacı Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Prof. Dr. Ayfer Karadakovan, ‘Nitelikli ve Güvenli Sağlık Bakım Hizmeti Almak Herkesin Hakkı’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Karadakovan, hasta hakları ve hasta memnuniyetini sağlamada hemşirelerin dikkat etmesi gereken noktaları vurguladı.

Bakım Teknolojisindeki Yenilikler konulu sunumuyla konuşmacı olan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nilay Özkütük, günümüz modern teknolojisinin hasta bakımında getirdiği ve getireceği kolaylıklardan bahsetti.

HEMŞİRELERDEN TEŞEKKÜR

Tınaztepe Hastanesinin dijital ortamda gerçekleşen hemşirelik uygulamaları hakkında bilgi veren Tınaztepe Hastanesi Yoğun Bakımlardan Sorumlu Hemşire Duygu İlbay’ın konuşmasıyla son bulan seminerde tüm konuşmacılara plaket ve katılımcılara sertifika verildi.

Hemşirelikteki kaliteli hizmetin çıtasını her geçen gün daha da artırmayı amaçladıklarını belirten Özel Tınazepe Hastanesi hemşireleri de böyle bir etkinliğe aracı olan Tınaztepe Hastanesi Yönetimine kendilerine bilgi alışverişi sağlayan böyle bir fırsatı sunmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu