SP'nin mimar adayı Mesut Dağ: Şehirler yüksek katlı binalara esir edildi

Saadet Partisi (SP) İzmir milletvekili adayları Şerafettin Kılıç, Zekeriya Hazırbulan, Mesut Dağ ile Uğur Türker, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan'ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

SP'nin mimar adayı Mesut Dağ: Şehirler yüksek katlı binalara esir edildi
18 Haziran 2018 - 18:48

Kentsel yapılaşma ve dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede SP’nin mimar adayı Mesut Dağ, şehirlerin yüksek katlı binalara esir edildiğini söyledi.

Saadet iktidarında hastalık üreten şehirlere ve kibir kulelerine izin vermeyeceklerini vurgulayan Dağ, “Yatay, dengeli, ölçülü, insani şehirler inşa edilecek. Sosyal Devlet Projesi kapsamında evi olmayan en alt gelir düzeyindeki ailelere her yıl belli sayıda sosyal konut yapılacak. Şehirler rant kavgalarının yapıldığı mekânlar haline dönüştü. Kentsel dönüşümde amaç rant değil, yörede yaşayanların yaşam kalitesinin artırılması olacaktır.” diye konuştu.

SP İzmir’in inşaat mühendisi adayı Uğur Türker ise, tarihi ve doğal doku korunarak estetik ve şahsiyetli şehirler oluşturacaklarını belirtti.

Orman, mera ve tarım alanlarının sanayileşme ve yapılaşmada kullanılmayacağını kaydeden Türker, kıyı alanları ve koyların tahribatının önüne geçeceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...