"Hakkınızı helal edin" dedi ve adaylıktan çekildi

İYİ Parti’den Dikili Belediye Başkan Adayı olan Diş Hekimi Önder Akşengür, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

"Hakkınızı helal edin" dedi ve adaylıktan çekildi
23 Şubat 2024 - 20:25

İYİ Parti’den Dikili Belediye Başkan Adayı olan Diş Hekimi Önder Akşengür, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Önder Akşengür, kendisini destekleyenlerden helallik istedi. Geçtiğimiz hafta sonu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından, Dikili Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklanan Akşengür’ün adaylıktan çekilme kararı, İYİ Parti üyeleri arasında şok etkisi yarattı.  

Kulislerde konuşulan iddialara göre; İYİ Parti Dikili İlçe Başkanı Yakup Pınar, belediye meclis üyeliğine birinci sıradan aday olmak istedi, ancak Önder Akşengür, Yakup Pınar’ın bu talebine karşı çıktı. Pınar’ın birinci sıra adaylığı için ısrarını sürdürmesi üzerine Akşengür de adaylıktan çekilme kararı aldı.

Önder Akşengür, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

“Geldiğim noktada gördüm ki; Dikili’mizin kaderini geleceğini değiştirmek adına ortada olan tüm ekiplerin amacı sizlere anlattığım duygu düşünce ve hedeflerden çok uzaktalar. Ne yazık ki böyle düşünen taraftarlarda buluyorlar.

Yarışa devam etmek adına yapacağımız her mücadele farklı engellemeler manipülasyonlar ile kesintiye uğrayacak ve yarışta olarak birilerine seçim kazandıran, birilerine seçim kaybettiren olacağız.

Ben hiçbir zaman bunu yapmadım yapmayacağım da.

BİZLER ve BİZİMLE yola çıkanlar dışında ki diğer ekiplere ne kazandıran nede gizli sinsi emelleri olan kişileri meclise taşımaya fırsat verme niyetinde asla olmadık, olmayacağım da! İnsanımızın kendi özgür iradesi feraseti ve öngörüsüne her zaman güvendik inandık.

Bundan sonrada bunun devam edeceğine sonuna kadar inancımız tamdır. Halkımız her şeyi görür, irdeler ve ona göre kararını verir. Memleketimizin o halkı yeni bir maceraya da asla sürüklenmez.

Tüm bunların bilincinde olarak da adaylıktan çekildim. HAKKINIZI HELAL EDİN”

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
Ekonomist Emrah Lafçı: Ekonomide Öngörülebilir Dönem Başladı
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...