Prof. Dr. Ali Başçı emekli oldu

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Başçı düzenlenen törenle emeklilik yaşamına uğurlandı.

Prof. Dr. Ali Başçı emekli oldu
24 Aralık 2018 - 12:23

EÜ Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi’nde düzenlenen törene; EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, dekanlık ve başhekimlik üst yöneticileri ile çok sayıda akademisyen ve idari çalışan katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Cemil Gürgün, Prof. Dr. Ali Başçı’nın akademiye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, ‘‘Ali Hocamız fakültemizin duayen hocalarından biri.  Hocamızın fakültemizde değerli bir kimliği var. Kendisinin fakültemize çok önemli katkıları oldu. Öğrenciler, asistanlar, hocalar yetiştirmiş hocamıza sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik yaşamı diliyoruz’’ diye konuştu. 

Prof. Dr. Ali Başçı’nın hayatını Prof. Dr. Ercan Ok’un aktardığı törende, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Türk Nefroloji Derneği İzmir Şubesi adına Prof. Dr. Taner Çamsarı da birer konuşma yaparak Prof. Dr. Başçı’nın nefrolojiye yapmış olduğu katkıları vurguladılar.

 “Ege’de Nefroloji Yolculuğu’’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Başçı ise Ege Üniversitesi Nefroloji Kliniği’nin bilimsel ve uygulamadaki yolculuğunun tam bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Başçı, ‘‘ Bu ekip çalışmasında demokratik tartışma ortamı, sorgulayıcı bakış açısı ve yaratıcı düşünceyi teşviki esas aldık. Yoğun klinik aktivitemiz araştırma yapmamıza engel olmadı. Tam tersine araştırma sorularımızın gelişmesine ve araştırma heyecanımızın artmasına yol açtı. Arkadaşlarım tarafından bu aktivitenin aynı heyecan ve gayretle süreceğine güvenim tam’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu