Ödemiş'in Çaylı Meydanı'na Atatürk Heykeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş Çaylı Meydanı'na kazandırdığı Atatürk Heykeli, Fazıl Say’ın bestelediği 100. Yıl Marşı'yla açıldı.

Ödemiş'in Çaylı Meydanı'na Atatürk Heykeli
14 Temmuz 2023 - 23:32

Soyer: “Atatürk'ü yok saymaya, unutturmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ödemiş Çaylı Meydanı'na kazandırdığı Atatürk Heykeli, Fazıl Say’ın bestelediği 100. Yıl Marşı'yla açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ne yazık ki bugün Atatürk'ü yok saymaya, unutturmaya çalışanlar var. Biz Atatürk'ün izinde çok daha güzel bir memleketi hep beraber kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş'in Çaylı Mahallesi'ne Atatürk heykeli kazandırdı.


Heykeltıraş Ahmet Uzun tarafından yapımı tamamlanan, 2,7 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fazıl Say'ın Türk halkına kazandırdığı 100. Yıl Marşı ile yapıldı.

Açılışa; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ile eşi Filiz Yılmazlar, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ile eşi Fatma Tekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, heykeltıraş Ahmet Uzun, Çaylı Mahallesi Muhtarı ve Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Güçlü ve çevre mahallelerin muhtarları, kooperatif ortakları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.


Soyer: “Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz”

“Çaylı sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Atatürk'ü unutturmaya çalışanlar, silmeye çalışanlar var oldukça biz daha çok yapacağız, hatırlayacağız, hatırlatacağız. Mustafa Kemal Atatürk insanlık tarihinin en büyük liderlerinden biri. 1. Dünya Savaşı, bütün dünya yanmış yıkılmış, arkasından hasta adam Osmanlı paramparça olmuş 3,5 yıl işgal altında kalmış bu topraklarda bir lider 'Yurtta barış dünyada barış' diyerek bu coğrafyada sefaletin yoksulluğun cehaletin zirve yaptığı zamanda modern çağdaş bir ülke kuruyor. Ne zaman enseyi karartırsanız Atatürk'ün birkaç cümlesini okuyun. Ne kadar karamsarlığınız, üzüntünüz varsa hepsini bir kenara bırakacaksınız. Umudu göreceksiniz, o zor koşulları altında bu milleti ayağa kaldırmayı başarmış ve muasır medeniyetler seviyesine, o cehaletten yokluktan çıkarmayı başarmış bir lider. Ne yazık ki bugün onu yok saymaya, unutturmaya çalışanlar var. Asla izin vermeyeceğiz. Muhtarım Atatürk heykeli talebiyle geldiğinde iftihar ettim. Atatürk'ün belediye başkanları muhtarlar, evlatları, torunlar var. Kimse bu memleketi geriye döndüremez. Kimse bu tarihi geriye çeviremez. Biz çok daha güzel bir memleketi hep beraber kurmaya devam edeceğiz Atatürk'ün izinde” diye konuştu.


“Bu toprakların bereketinin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz”

Başkan Soyer, Küçük Menderes Ovası'nı koruyacak, atık suyun tarım suyuna dönüşeceği atık su artıma tesisinin ihalesinin tamamlandığını söyledi. Soyer, “Yapılacak çok işimiz var, mesela arıtma tesisi. 200 milyon liranın üzerinde bir yatırımla gerçekleşecek ve ihalesini yaptık. Bu toprakların bereketinin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz. Bu toprakların bereketine bereket katmaya devam edeceğiz. Bereketli topraklarda yaşayan insanlarımızın yüzü gülsün diye, çocuğunun geleceğinden endişe etmesin diye, kaygılanmasın, nasılsa zengin bir memlekette yaşayacak çocuklarım desinler diye bu yolculuğa devam edeceğiz. Kimse enseyi karartmasın, moralini bozmasın. Biz varız ve göreceksiniz yeteriz. Çok daha iyisini yapmaya da muktediriz” dedi. 

Eriş: “Rehberlik ettiğiniz için teşekkür ederiz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçede yaptığı çalışmalar için Başkan Tunç Soyer'e teşekkür eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Yaşa, var ol Tunç Başkanım. Biz merkezde ya da kırsalda yaşayan ayrımı asla yapmayacağız dediniz. Şehirde olan hizmetler ne varsa öncelikle ihtiyaca göre yapacağız dediniz. İZTAŞIT bunun örneğiydi, yine arıtma tesisi ile toprağa ve insana verdiğiniz değeri bir kez daha gösterdi. Bizim tüm çabalarımıza kulak verip rehberlik ettiğiniz için teşekkür ederiz. Değişimin gelişimin ancak insanla mümkün olabileceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çaylı Mahalle Muhtarı ve Çaylı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Güçlü, “Atamıza yakışır bir şekilde anıtımız oldu. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu