Mimarlıklık alanındaki tüm gelişmeler Milliyet Mimarlık Dergisi'nde

Milliyet Mimarlık Dergisi, Türkiye ve dünyadan örneklerle mimarlık alanındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürüyor.

Mimarlıklık alanındaki tüm gelişmeler Milliyet Mimarlık Dergisi'nde
28 Ocak 2022 - 14:13
Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi; 30 Ocak Pazar günü yayımlanıyor. Mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler gibi ilgi alanı mimarlık olan herkes tarafından heyecanla beklenen derginin yeni sayısında Türkiye ve dünyadan son gelişmeleri takip etmek mümkün.
 
Mimari, tasarım ve yapı sektörünü analizlerle değerlendiren Milliyet Mimarlık Dergisi, Türkiye ve dünyadan örneklerle mimarlık alanındaki gelişmeleri okuyucularına aktarmayı sürdürüyor. 
 
Derginin son sayısında 20 yılı aşkın süredir CM Mimarlık çatısı altında tasarladığı hemen her tipolojide ve ölçekteki yapılarla kullanıcılarını şaşırtarak dönüştürülme kabiliyeti yüksek bir mekan anlayışı ortaya koyan Mimar Cem Sorguç yer alıyor.

Dergide Sorguç’un konvansiyonel mimarlığın kıymetli taraflarını muhafaza ederek günceli üretme formülleri, müziksever kimliği ve edebiyattaki beslenme kaynakları ele alınıyor.
 
Derginin bu sayısının ‘Mimari’ sayfasında İstanbul'un en ikonik ve canlı alışveriş noktalarından birinde konumlanan ve şehrin merkezinde yarattığı yeşil vahada teknoloji ile doğayı buluşturmayı hedefleyen Foster + Partners tasarımı Apple Bağdat Caddesi mercek altında. 
 
İç Mimari sayfalarda Designist tarafından İstanbul’un tarihinden ve kültüründen ilham alınarak tasarlanan, organik ve yumuşak formlarıyla sakin ve huzurlu bir atmosfer sunan Lamartine Otel Taksim projesine yer veriliyor.
 
Milliyet Mimarlık Dergisi ocak sayısı Retrospektif sayfalarında ise 2021’in son günlerinde hayatını kaybeden ve geride bıraktığı mimarlık tarihine adını yazdıran Pompidou Center’ın yanı sıra sayısız başarılı bina ile mimarlık camiasının ikon isimlerinden olan Richard Rogers’ın kariyerinde önemli yer tutan 6 bina anlatılıyor.
 
Milliyet Mimarlık Dergisinin  son gelişmeleri aktardığı Gündem sayfalarında da mimarlık ortamındaki yerel ölçekteki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Mimar Ömer Selçuk Baz’ın İstanbul’un kalbinde bir ulaşım meydanı ve Bursa’da bir 14. yüzyıl camisi korkulukları üzerinden “zamanın ruhu”nu eleştirdiği makalesi ve bütüncül tasarım yaklaşımıyla heykel gibi biçimlendirilmiş sanatsal iç mekanlara imza atan İç Mimar Beril Khalaf’la röportaj yer alıyor.  
 
30 0cak Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak alınabilecek Milliyet Mimarlık Dergisi’ne, Dergilik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"