MHP'li Vekilden Dikili'ye Geyikli Barajı ve Balıkçı Barınağı Müjdesi

Dikili MHP İlçe Başkanlığı, İzmir Milletvekili ve MHP Genel Sekreter Yardımcısı plan bütçe komisyonu üyesi Tamer Osmanağaoglu’nun da katıldığı Dikili merkez ve kırsal mahallede bulunan muhtarlara bir kahvaltı verdi.

MHP'li Vekilden Dikili'ye Geyikli Barajı ve Balıkçı Barınağı Müjdesi
14 Ocak 2024 - 14:32
Dikili MHP İlçe Başkanlığı, İzmir Milletvekili, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Tamer Osmanağaoglu’nun da katıldığı Dikili merkez ve kırsal mahallede bulunan muhtarlara bir kahvaltı verdi.

İlçedeki 30 muhtardan çeşitli mazeretler nedeniyle 7 tanesinin katılmadığı kahvaltıda 23 mahalle muhtarı hazır bulundu. Ülkemizi yasa boğan 9 şehidimiz nedeniyle sadece Türk bayraklarının asıldığı kahvaltıda şehitler için Fatiha okunması ile başlayan kahvaltılı toplantıda Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ilçeye 2 müjdeli haber verdi.

Milletvekili Osmanağaoğlu, "İlçenin çok büyük ihtiyacın olan ve komisyonlarda da sıkı şekilde takip ettiğim Geyikli Barajı ile ilgili olarak 2024 yılı bütçesine ödenek konuldu. Bu yıl baraj inşaatı ihale aşamasından sonra mutlaka başlayacaktır. Ayrıca ilçemizde sıkı bir şekilde takip ettiğimiz balıkçı barınağı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanımız ile görüşme ve mutabakat sağlandı. Bu yıl içinde mutlaka ihalesi yapılacaktır” dedi

Toplantı sonrası Bakırçay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rıdvan Karapehlivan’ın sorularını yanıtlayan MHP milletvekili Tamer Osmanağaoğlu özetle şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi maalesef tarihinin en kötü hizmet dönemini yaşamaktadır. Belediye nasıl alınıp nerede kullanıldığı ve miktarı belli olmayan bir borç batağı içine düşmüştür. İzmir ne belediyenin ne de belediye yönetimin malı değil. İzmirli hemşerilerimizin kentidir. Hizmet ve doğru düzgün bir belediye çalışması 5 yıldır kentten yoktur.  Belediye hizmetleri zamanında ve doğru bir şekilde yapılmamaktadır. İzmir dünyanın en eski liman kenti 2 yüzyıl önce şair Victor Hugo’nun övgülerine mazhar olmuş dünyanın en güzel kentlerinden biridir. 3 bin yıllık kadim bir dünya şehridir. Ama belediyecilik açısından hizmet açısından çok kötü bir durumdadır. "

İzmir'de yeni bir il ve ilçe olma durumunu da değerlendiren Vekil Osmanağaoğlu, “İzmir de yönetim açısından mesafe sıkıntısı vardır. Beydağ ile Kınık arası 290 kilometredir. Böyle bir il ya da yeni ilçe çalışması olursa ben mutlaka bu işin içinde olurum ve hemşerilerimi mutlaka bilgilendiririm. Ama Beydağ- Kiraz ve Nazilli’yi içine alan bir il bir ara düşünüldü" dedi.

Büyükşehir yasası ile ilgili sıkıntıları takip ettiklerini parti olarak bu konuda çalışmalarının olduğunu ve kendisinin de yasa teklifi verdiğini sözlerine ekleyen Tamer Osmanağaoğlu, şöyle konuştu: "Büyükşehir yasası kırsan bölgelerde hizmet konusunda eksiklikleri de beraberinde getirmiştir. Biz MHP’li belediyelerin olduğu yerde belediye meclislerinden karar çıkartarak. Kırsal mahalleleri tekrar aynı statüye getirmekteyiz. Ama bu yasa ile köylerimizin malları ve binlerce dönümlük meraları Büyükşehirlere geçmiştir. Bu da hizmet kaybına neden olmuştur” 

Dikili'de birbirinden kıymetli 3 aday adayı olduğunu belirten Tamer Osmanağaoğlu, “Bu arkadaşlarımızın üçü de birbirinden değerli insanlardır. İlçe, il başkanlığı ve genel merkezimiz ince eleyip sık dokuyarak en uygun adayı seçecek ve İzmir’de Aliağa ve Foça dışında kalan Çeşme, Dikili ve Tire adaylarımız en kısa sürede açıklanacaktır” dedi.

Toplantıya 23 muhtarın yanı sıra ilçe başkanı Mehmet Arslan il başkan yardımcısı Server Seçkin. Dikili Belediye Meclis Üyesi Azam Göç, Belediye Başkan aday adayları; Tarkan Örs, Orçun Yağın ve Sema Akıncı ile bazı partililer katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu