Kula'ya 14 Milyonluk Dev Yatırım, Bin Kişiye İş İmkanı

Türkiye’de tekstil sektöründe adından söz ettiren Akar Tekstil, Kula Belediyesi işbirliğiyle Kula’da Bin kişiye istihdam olanağı sağlayacak 14 milyonluk yatırımla tekstil fabrikası kuruyor.

Kula'ya 14 Milyonluk Dev Yatırım, Bin Kişiye İş İmkanı
23 Haziran 2018 - 21:02

Manisa’nın Kula ilçesine bir tekstil firması tarafından Kula Belediyesi işbirliğiyle 14 milyonluk yatırımla Bin kişinin istihdam edileceği dev bir tekstil fabrikası kurulacak.

Türkiye'nin tekstil sektöründe önemli ihracatçılarından olan Akar Tekstil, Kula’da bin kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası kurmak için Kula Belediyesi ile protokol imzaladı.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un makamında gerçekleştirilen imza törenine, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Nazım Baytok, Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kula Belediyesi’nin yaklaşık  6 milyonluk altyapı desteğiyle toplamda 14 milyon liralık yatırımla Kula’da kurulacak olan tekstil fabrikası bin kişiye iş olanağı sağlanacak. İlk etapta 750 personelin çalışacağı tekstil fabrikasında ilerleyen süreçte bin kişilik  personel çalıştırılması ve yıllık cironun ise 12 milyon Euro olması hedefleniyor. Kısa sürede inşasına başlanacak olan Tekstil Farbikası, inşa süreci tamamlanmadan personel eğitimlerine başlayacak.

Akar; “Kula’ya Hayırlı Olsun”
Türkiye’de tekstil alanında ciddi işler gerçekleştirdiklerini ve sektörde büyüme hedeflerini yakalamak için Kula’da 14 milyonluk yatırımla yeni bir fabrika kuracaklarını belirten Akar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akar; “ Akar Tekstil olarak amacımız büyümek, ülkemize ve milletimize fayda sağlamak. Bunun içinde her geçen gün yeni hedeflerle yeni projeler üretiyoruz. Bu kapsamda şirket bünyemize yeni bir tesis kazandırma düşüncesiyle yaptığımız görüşmeler sonucu Kula Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tosun’un girişimleri ve Kula Belediyesi işbirliği ile 14 milyonluk yatırımı Manisa’nın Kula İlçesi’ne kazandırmaya karar verdik. Şirket olarak Kula’yı ve Kulalıları yakından tanıyoruz. Çünkü şirketimizde şuan 120 Kulalı çalışıyor ve hepsinden memnunuz. Bugün hem şirketimiz hemde Kula için önemli bir protokol imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Başkan Tosun; “Kula’nın En Büyük Sorunu İşsizliği Çözmek İçin Elimizi Hep Taşın Altına Koyduk”
Kula’da 1950’li yılllardaki Kula Mensucat Fabrikası döneminden sonra ilk defa ciddi bir istihdamı olanağı sunacak bir yatırım gerçekleşeceğini belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; “Kula, 1950’li yıllarda Türkiye’nin yurtdışına ihracat gerçekleştiren en büyük Tekstil Firmalarından Kula Mensucat’a ev sahipliği yapmış önemli bir üretim ve ticaret şehriydi. O dönemden bu zamana değişen süreçte yaşanan ekonomik şartlarla birlikte ülkemizin birçok yerinde yaşanan işsizlikten maalesef Kula’da nasibini aldı. Biz, bu sorunu hep biliyor ve yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görev ve yetkiler dahilinde işsizliğine çözüm arıyorduk. Bugün bu çaba ve gayretlerin sonucunda Kula’ya 14 milyonluk yatırımla yapılacak ve bin kişiye iş imkanı sağlayacak Tekstil Fabrikası için Akar Tekstil ile Kula Belediyesi olarak protokol imzaladık.  Akar Tekstil hem Kula’da yatırım yapacak hem de Kulalıların istihdamına ciddi bir katkı sağlayacak. Bu ve bunun gibi yatırımları Kula’ya kazandırmaktan, bölgeye kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyacağız ve en büyük görevimiz her zaman önce halkımıza hizmet olacak. Kula Belediyesi olarak kurulacak fabrikaya 6 milyonluk altyapı desteği vereceğiz. Yapılan bu yatırım hem Kulamızda dışarıya göçü durduracak hemde terse dönüşler başlayatacaktır. Kulamıza hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın” dedi.
 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı