CHP İzmir'de sürpriz aday adayı

CHP'li Alaattin Yüksel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yaptı

CHP İzmir'de sürpriz aday adayı
27 Kasım 2018 - 21:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Eski Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Alaattin Yüksel, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli ve İdari Seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığı başvurusu yaptı.

"Nihat Zeybekci bizim için kolay rakip olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı binasında aday adaylığını açıklayan Yüksel, kentte belediye başkanlığı görevine en hazır insanlardan biri olduğunu belirtti. AK Parti’nin Nihat Zeybekci’yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklamasıyla ilgili açıklamada bulunan Alaattin Yüksel, “AK Parti bugün İzmir adayını açıkladı. Geçen dönem de Binali Yıldırım adaylığını açıkladığı gün Aziz Kocaoğlu, adaylığını açıklamıştı. Böyle bir tesadüf olmuştu. Bu bir demokrasidir. Bütün partiler adaylığını açıklayacak. Bu süreçte partim görev verirse Zeybekci bizim için kolay rakip olacak” dedi.

“Birçok kesimden önemli destek geldi, kayıtsız kalamadım”

Aday adaylığı süreci ile ilgili konuşan Yüksel, İzmir’de çok sayıda aday adayının olduğunu, bu durumun hem CHP’nin yurtseverlik duygularıyla kentlerine ve ülkesine hizmet etme anlayışı hem de İzmir’de CHP olarak ne kadar güçlü bir konumda olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Partinin adaylık sürecinin dışında adaylık başvurusu yaptığını kaydeden Yüksel, “Başvuruyu mazeret dilekçesi ile vereceğiz. Parti emekçisi arkadaşlarımdan, kentin hemen hemen bütün dinamiklerinden, İzmir modelinin en önemli ayağı olan tarım sektöründen çok önemli, deyim yerindeyse baskıya dayanan destekler geldi. Ben de bunlara kayıtsız kalamadım. Parti içerisinde birçok görevde bulundum. Kentimize hizmet etme duygusu daha ağır bastı. İzmirliyim, İzmir’i seviyorum. Türkiye’de siyasi mücadele yürütmek inançları için siyaset yapan biri için önemlidir. İzmir’i daha gelişmiş, daha modern bir kent haline getirmek, çok daha yukarılara taşımak beni heyecanlandırdı. Bu heyecanla başvuruyu yapıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kim aday olursa olsun hiçbir yüksünmede bulunmadan çalışmaya devam edeceğini ifade eden Yüksel, siyasette hiçbir zaman kariyer planı olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle parti tabanından yüksek talep varsa, parti dışında da böyle bir mutabakat varsa o zaman aday olursunuz. Planım yoktu ama ben sanıyorum bu kentte bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim. 2004 yılında Ahmet Piriştina gelmeyeceğini söylediğinde kurullar oluşturduk, proje ve çalışmalar yaptık. Böyle bir göreve hep hazırım ama böyle bir planım yoktu. Bu birikimimi şimdi İzmir’e hizmet yolunda değerlendirme düşüncesiyle geldim.”

“Aziz Kocaoğlu ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüm”

Aday adaylığı süreci öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü kaydeden Yüksel, “Aziz Kocaoğlu, üniversite yıllarından beri beraber olduğumuz, birçok konuda anlayış birliği taşıdığım bir arkadaşım.  Kocaoğlu İzmir’de çok başarılı oldu, İzmir Modeli gibi önemli ve değerli bir model oluşturdu. Önemli olan bu modelin geliştirilerek sürdürülmesidir. Türkiye’ye model olacak, ‘Türkiye’yi yönetme modeli’ diyeceğimiz bir kent modelini geliştirerek katılımcılığı artırarak, bütün hemşerilerimizin katılımlarını sağlayarak bu işi yaparsan Türkiye’nin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda önemli model oluşturacaktır. Genel Başkanımız ile aday adaylığı başvurusu öncesi bilgileri aktardım. Yararlı bir görüşme oldu. Farklı konuları siyaseti değerlendirdik. Genel Başkanımız nezdinde 11 aday adayından biriyim. Bu sürecin sonunda hangimiz aday olursa hep birlik çalışacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Borsa İstanbul'da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için...
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...