Büyükşehir İtfaiye'den Orman Yangınlarına Karşı Uyarı: "Anızları Kesinlikle Yakmayın"

Büyükşehir İtfaiye’den Orman Yangınlarına Karşı Uyarı: Anızları Kesinlikle Yakmayın! Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal uyarılarda bulundu.

Büyükşehir İtfaiye'den Orman Yangınlarına Karşı Uyarı: "Anızları Kesinlikle Yakmayın"
13 Temmuz 2023 - 16:35

Büyükşehir İtfaiye’den Orman Yangınlarına Karşı Uyarı: Anızları Kesinlikle Yakmayın! 

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, ülkemizi etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgasında orman yangınlarına karşı vatandaşlara ve çiftçilere uyarılarda bulundu. Spil Dağı yangın gözetleme kulesine ziyarette bulunarak gözetleme kulesinde 7/24 nöbet tutan orman gözetleme personeli ile bir araya gelen İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, sıcak havaların etkisiyle nem oranının azaldığına vurgu yaparak, hububat hasatlarının ardından anız yakılmaması gerektiğini belirtti.
 
Ülkemizi etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal uyarılarda bulundu. Spil Dağı yangın gözetleme kulesine ziyarette bulunarak gözetleme kulesinde 7/24 nöbet tutan orman gözetleme personeli ile bir araya gelen Daire Başkanı Gürhan İnal, Türkiye’deki orman yangınlarının büyük bir kısmının insan kaynaklı olarak meydana geldiğini ifade etti. Daire Başkanı Gürhan İnal, anız yakılmaması gerektiği konusuna da vurgu yaptı.

Daire Başkanı Gürhan İnal, “Son zamanlarda hububat hasatlarının ardından anız yangınları meydana gelmekte. Bu anız yangınlarının birçoğu da insan kaynaklı. İnsan kaynaklı olmasının nedeni ise hububat hasadı yapıldıktan sonra tarlada kalan sapları, vatandaşların sürmek yerine kolay yol olan yakmayı tercih etmesindendir. Bu yakıldıktan sonra yandaki tarlalarda bulunan ekinlere, evlere ve hayvan damlarına da zarar vermektedir. Aynı zamanda karayolları üzerinde duman oluşturarak kazalara da neden olmaktadır. Bu yüzden çok fazla orman yangını meydana gelmektedir. Bu noktada vatandaşlarımızı tekrar tekrar uyarıyoruz, çünkü büyük yangınlara sebep olmamaları için tarlalarını sürmeleri, anızları kesinlikle yakmamaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.


Sıcak Havaların Etkisi Altındayız

Ülkemizin Afrika ve Basra Körfezi üzerinden gelen sıcak havaların etkisinde olduğunu dile getiren Daire Başkanı Gürhan İnal, "Sıcakların etkisiyle nem oranı azaldığından dolayı ovamızda birçok yerde yangınlar meydana gelmektedir. Bu yangınlar vatandaşların malına da zarar vermektedir. Aynı zamanda Manisa Spil Dağı tarafından direkt ormana dayandığından dolayı orman yangınlarına sebep olmaktadır. Bu nedenle anız yakımının yapılamaması noktasında uyarılarda bulunuyoruz” diye konuştu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu