Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 64. Dönem Mezuniyet Coşkusu

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 64. Dönem Mezuniyet Coşkusu... Ege Üniversitesinden 261 ziraat mühendisi ve peyzaj mimarı sektöre uğurlandı. Ayşe İrem Kihtir- Aslı Helvacı // İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını sektöre uğurladı.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 64. Dönem Mezuniyet Coşkusu
13 Temmuz 2023 - 16:50

Ege Üniversitesinden 261 ziraat mühendisi ve peyzaj mimarı sektöre uğurlandı

Ayşe İrem Kihtir- Aslı Helvacı / İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını sektöre uğurladı. EÜ Tören Şölen Alanı’nda düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, bölüm başkanları, akademisyenler, sektör ile ilgili odaların kamu kurumlarının temsicileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.



Törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Yücel, “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kurulduğu 1955 yılından günümüze dek değişen bilim ve teknolojik sürece uygun ziraat ve peyzaj bilim disiplinindeki gereksinimlere göre eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmekte, 68 yıl önce başlayan bu yolculuk değerli akademik ve idari personelimizin yoğun emek, özveri ve gayretleri ile başarıyla sürmektedir. Kaliteli ve güncellemeye açık programı, öğrenci odaklı yaklaşımı, başarısını ulusal ve uluslararası platformlarda kanıtlamış deneyimli akademik kadrosuyla birlikte bu yıl yeni bir başarıya daha imza atan fakültemiz 10 bölümüyle birlikte akredite olan Türkiye’deki ilk ve tek ziraat fakültesi olarak tarihe geçmiştir. Öğrencilerimiz, aynı zamanda Türkiye’de YÖKAK tarafından 5 yıllık tam akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi unvanına sahip Ege Üniversitesi mezunu olmanın da gururunu taşıyacaklar. Ziraat Fakültesi olarak, tarım ve tarıma dayalı sektörlerde kamuda çalışan ve bilim insanı olarak görev yapan yaklaşık 20 bine yakın ziraat mühendisini, peyzaj mimarını ülkemize kazandırdık. Bugün, başarısını kanıtlayarak mezun olmaya hak kazanmış 261 öğrencimizi daha bu kervana dahil etmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


“Gelecek nesillere örnek birer ziraat mühendisi olacağız”

EÜ Ziraat Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Fakülte birincisi, Ziraat Mühendisi Gül Binboğa, “Bugün, beraber yaşadığımız mezuniyet sevincimizin arkasında büyük emekler bulunuyor. Başta hocalarımız olmak üzere bizleri yetiştiren ailelerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişmesinde çok büyük roller üstelenmiş olan tarım sektörü, stratejik önem taşıyor. Aldığımız eğitimin ışığında faydalı işler yapan ve gelecek nesillere örnek teşkil eden birer ziraat mühendisi ve peyzaj mimarı olacağımıza inancım tamdır” dedi.

Törende, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi Yönetim Başkanı Peyzaj Mimarı Elvin Sönmez Güler, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Çakıcı ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, mezun öğrencileri tebrik ederek, konuşmalarını gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından EÜ Ziraat Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönem mezunu 261 öğrenci, kep atarak mezuniyet heyecanını doyasıya yaşadılar.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu