Türkiye'nin en büyük yanık merkezi 1 yaşında

İZMİR (Ege Ajans) - Avrupa’nın ilk üç yanık merkezi arasında yer alan ve Türkiye’nin en geniş yatak kapasitesine sahip yanık merkezi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunuyor. 2016 yılında kurulan ve personel ihtiyacı giderilerek bir yıl önce uluslararası standartlarda hizmet vermeye başlayan merkez 1’inci yaşını Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, dekanlık ve hastane üst yönetimi, personel ve hastalar ile birlikte kutladı.

Türkiye'nin en büyük yanık merkezi 1 yaşında
27 Aralık 2018 - 04:42

Yanık Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunan Rektör Prof.Dr. Necdet Budak, “1’inci yaşını kutlayan merkezimizi ülkemizin hizmetine kazandırmanın gururunu yaşıyoruz’’ dedi.

Yanık merkezinin modern standartlarda hastalara hizmet verdiğini  söyleyen  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Merkezimizin faaliyete geçmesinde bir yıllık bir süreyi tamamladık.  Özellikle personel ihtiyacı anlamında eksiklerimiz vardı. Bu konuda Sağlık Bakanlığımızdan ve Maliye Bakanlığımızdan destek aldık. Bölgemizde sanayi kuruluşları çok fazla. O nedenle iş kazalarından dolayı merkezimize başvurular oluyor. Ama şunu çok rahatlıkla söylebilirim. Burası özel bir hastane değil. Devletimizin ve üniversitemizin hastanesi. Allah devlete millete zeval vermesin. Sadece İzmir’e, Ege Bölgesi’ne değil tüm Türkiye’ye ve dünyaya hizmet verecek bu modern merkezin üniversitemiz bünyesinde hizmet vermesi bizleri gururlandırıyor.  Biz de  Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak bu çalışmaları destekliyoruz. Maddi ve manevi olarak hocalarımızın yanlarındayız’’ diye konuştu. 

Avrupa’nın ilk üç merkezi arasında

Ege Üniversitesi Yanık Merkezinde yaklaşık bir yıl kadar önce faaliyete başladığını ifade eden Merkez Müdürü Prof. Dr. Tahir Gürler ise “Bazı eksiklerimiz bulunmasına rağmen bu bir sene içerisinde son derece başarılı tedavilere imza attık. Mesela iş kazası nedeniyle yüzde 80 yanıkla merkezimizde tedaviye alınan hastamızı hayata döndürdük. Yüzde 80 yanıklı hastalarda ölüm oranı son derece yüksek. Fakat merkezimizde uyguladığımız tedavi ile hastamız 5 aylık bir yoğun bakım tedavisinin ardından normal odaya alındı ve hastamız steril odada tedavisine devam ediyor.  Hastamızın tedavisi tamamlanarak şifa ile taburcu olacağına inanıyoruz. Bu vakamızı literatüre geçebilecek bir vaka olarak söyleyebiliriz. Son bir yıl içerisinde iş kazası nedeniyle merkezimize başvuran hasta sayısı ise 58 ’’ diye konuştu. 

Merkezin hem modernite hem de büyüklük açısından Avrupa çapında olduğunu belirten Prof. Dr. Gürler, “Merkezimiz, Avrupa’daki ilk üç merkez arasında bulunuyor. Hem mimari açıdan  hem de modern alt yapısı ile modern bir yanık merkezi burası. Mimari açıdan mesela yoğun bakım hastalarının gökyüzünü görebilmesi hasta motivasyonu açısından çok önemli ve merkezimiz bu düşünceyle inşa edildi. Bu özelliklerimizle  Türkiye’nin gurur duyacağı bir yanık merkezi olacağız’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Borsa İstanbul'da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için...
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...