Tarım ve Gıdada Konuşulmayanlar Konuşulacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından 24-25 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan 2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’nde hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. Kongre Düzenleme Kurulu, Kongre’nin konu başlıklarını, önemli günleri ve kayıt koşullarını belirleyerek duyuruları yaptı.

Tarım ve Gıdada Konuşulmayanlar Konuşulacak
24 Nisan 2019 - 12:53

Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ, “Doğal Kaynakların Korunması ve Çevre Etiği, Aile Çiftçiliğinin Korunması ve Çiftçi Örgütleri, Küreselleşmenin Tarım ve Gıda Sektörüne Etkisi, Tarımda ve Gıdada Etik Uygulamalar, Geleneksel, Yerel ve Etnik Gıdalar, Tarım ve Gıda Politikalarının Etik Boyutu, Tarım İşçileri ve Emek Sorunları, Tarımda Kadın” gibi konu başlıklarının Kongre’de ele alınacağını ifade etti.

Kongreye akademisyenlerden, sivil toplum örgütlerinden ve sektör paydaşlarından yoğun bir ilgi olduğunu belirten Prof.Dr.Taluğ, ülkemizde tarım ve gıda alanında etik kavramının disiplinlerarası bir biçimde ele alınmasının başlı başına önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.  Sözlerini “Türkiye tarımında ve gıda sisteminde ciddi sorunların yaşandığı ve yeni bir dönemecin eşiğinde bulunduğumuz günlerde yapılacak bu Kongre’nin daha adil ve etik değerlerin korunduğu bir gelecek için yol gösterici olacağına inanıyoruz” diyerek tamamladı.

Kongre’de Erken Kayıt için son gün 17 Eylül 2019; Bildiri Özeti Son Gönderim tarihi ise 28 Haziran 2019 olarak belirlendi. Kongrenin uluslararası olması nedeniyle Bildiri Değerlendirme Sonuçları en geç 31 Temmuz 2019 tarihinde açıklanacak.

Tarım ve gıda alanında ülkemizin lider kenti olan İzmir, bu Kongre’yle tarım ve gıda etiği konusunda da öncü rolü üstleniyor ve tüm paydaşlarla Kongre’de buluşmayı bekliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"