Tanju Çelik: Bergama tarımını kalkındıracağız!

Bergama CHP Belediye Başkan adayı Tanju Çelik tarımın çok önemli olduğu Bergama'da hem üretici hem tüketici için çok ciddi projeler hazırladıklarını belirterek...

Tanju Çelik: Bergama tarımını kalkındıracağız!
21 Mart 2024 - 21:37
Bergama CHP Belediye Başkan adayı Tanju Çelik tarımın çok önemli olduğu Bergama'da hem üretici hem tüketici için çok ciddi projeler hazırladıklarını belirterek “Bende çiftçi çocuğuyum, çocukluğum köyde geçti. Bergama tarımının potansiyelini ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Ve çok ciddi projeler hazırladık. Bu projelerin bazılarını İzmir Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yaşama geçireceğiz” dedi.

Başkan adayı Tanju Çelik tarım konusunda yapacağı çalışmaları özetle şöyle anlattı:

“Bergama belediyesi Yerelden Kalkınma Birliği kurarak, aile emeğine dayalı tarımsal üretimde bulunan Küçük üreticileri güçlendireceğiz. Bu şekilde hem üreticimizin daha fazla kazanmasını hem de halka ucuz ve kaliteli gıda teminini sağlayacağız. Belediyemiz bünyesinde bir tarım birimi kuracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile üreten Bergama’yı hayata geçireceğiz. Bu kapsamda: ihtiyaç duyulan köylere hayvansal içme suyu ve tarımsal sulama göletleri yapacağız. Belediye ait arazilerde getirisi yüksek orman meyveleri ve tıbbi aromatik bitkiler yetiştirerek istihdam ve gelir sağlayacağız. Bostan Bergama bahçeleri oluşturacağız. Apartmanda yaşayan Bergamalıların toprak ile buluşmasını sağlayacağız. Eksik görülen kırsal mahallelerimize yükleme rampası ve kantar yapacağız. Çiftçilerimizin hizmetine soğuk hava deposu, paketleme tesisi ve kurutma tesisi kazandırarak ürünlerine katma değer katacağız.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞIMZI MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ.
Bergama'da üretilen ürünleri markalaştırıp, Türkiye ve Dünya ya satacağız. Bergama’nın yöresel ürünlerinden coğrafi işareti olmayanlar için başvuruda bulunacağız. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve geliştirilmesi için gerekli desteği sağlayacağız.

Zirai eğitim ve geliştirme merkezi kuracağız. Ata tohumu toplama ve takas, topraksız tarım, iyi tarım uygulamaları, toprak analizi konularında çiftçimize destek olacağız. Üretim çeşitliliğini artıracağız.

İzmir büyük şehir belediyemizin tarımsal destekleme projeleri kapsamında üreticimizi küçükbaş hayvan, arıcılık, tohum meyve fidanı destekleri ile koruyup, güçlendireceğiz.
Hayvancılığa yeni başlayacak küçük aile işletmelerine küçükbaş hayvan ve yem bitkisi desteği vereceğiz.

Büyükşehir desteği ile üretmek isteyen çiftçimize çilek, ceviz, kestane fidesi dağıtacağız.
Bergama'da yetişen pamuk, bamya, zeytin, mısır benzeri ürünleri üretiminde olduğu gibi satışında da destek vereceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu