Siyasi Partilere Çağrı: Yerel yönetimlerde esnaf temsilcileri olmalı

Yerel seçimler öncesi siyasi partilere seslenen İESOB Başkanı Yalçın Ata, "Yerel seçim listelerinde esnaf teşkilatına kontenjan istiyoruz. Esnafı sıkıntılı bir toplum huzurlu ve mutlu olamaz. Meseleye partiler üstü bakıyoruz, camiamıza yakın isimlerin değerlendirilmelerini bekliyoruz" dedi.

Siyasi Partilere Çağrı: Yerel yönetimlerde esnaf temsilcileri olmalı
03 Ocak 2024 - 14:26

İZMİR ESNAFI KONTENJAN İSTİYOR…

Yerel seçimlerde esnaf yöneticilerinin aday olamadığını hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata, "Bu durum aslında toplumsal yaşamda boşluk yaratıyor. Sayısal anlamda halkın çoğunluğunu oluşturan, toplumun baş aktörlerinden olan esnaf sanatkarlarımızın yerel yönetimlerde layıkıyla temsil edilememesi büyük bir eksiklik. Esnaf sanatkarları sıkıntı içinde olan bir toplumun huzurlu ve mutlu olması düşünülemez" dedi.


Tezat oluşturuyor

Önceden oda başkan ve yöneticilerinin görevlerinden ayrılmadan yerel yönetimlere aday olabildiklerini hatırlatan Ata, ‘Bu şekilde esnafa yerelde önemli hizmetler veriliyor, kesimin önünü açacak çalışmalar planlanabiliyordu. Fakat mevcut kanunlara göre esnaf idarecileri artık odalardaki görevlerinden ayrılmadan aday olamıyorlar. Bu durumu demokratik bulmuyoruz. Yerel yönetimler halkın temsilcilerinden seçilir ama bu şekilde yerel yönetimler halkın çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkarlardan mahrum bırakılıyor. Teşkilat yöneticilerimiz aday olamıyorlarsa hiç olmazsa camiamıza yakın isimleri partilerin adayları arasında görmek istiyoruz’ diye konuştu


Esnaf Teşkilatına kontenjan

Seçimler öncesi siyasi partilere çağrıda bulunan Başkan Ata, ‘Esnaf sanatkarlar faaliyetlerini sürdürürken yerel yönetimlerle iç içe çalışıyor. Dolayısıyla bu meseleye partiler üstü bir bakış açısıyla bakmak lazım. Öncelikle fedakarlıkta bulunarak görevlerinden ayrılan ve aday olan oda başkan ve yöneticilerimizin değerlendirilmelerini bekliyoruz.
Bunun yanı sıra, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama önemli katkılar koyan üyelerimizin yaşadığı sıkıntıları iyi bilen, bize yakın olan başkan ve meclis üyesi adaylarını her partinin listesinde görmek istiyoruz. Adaylar henüz belirlenmeden İzmir Esnaf Teşkilatı’na bu yönde kontenjan tanınmalıdır. Bu noktada partilerin genel merkez ve il yöneticileriyle istişarelere hazırız’ dedi.


İzmir’in gelişimine katkı

Yerel yönetimlerde esnaf temsilcilerinin yer almasının İzmir’e güç vereceğine de dikkat çeken Yalçın Ata sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Talebimiz sadece esnaf sanatkarlar için değildir. Toplumsal yaşama yön veren ve halkın içinde yaşayan üyelerimizin temsili, kent refahının ve toplumsal huzurun sağlanmasına da vesile olacaktır. Türk toplumunun lokomotifi olan üyelerimizin önünün açılması, İzmir’in gelişimine de katkı koyacaktır’

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"