Dikili'ye talip olan MHP'li Tarkan Örs'ten iddialı açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dikili Belediye Başkanı aday adayı- Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tarkan Örs; “Dikili turizmde ve kamu yatırımlarında patlama yapacaktır”

Dikili'ye talip olan MHP'li Tarkan Örs'ten iddialı açıklamalar
31 Aralık 2023 - 20:11

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dikili Belediye Başkanı aday adayı- Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tarkan Örs; “Dikili turizmde ve kamu yatırımlarında patlama yapacaktır”

Dikili doğumlu olan ve 20 yıldır ilçede Serbest Muhasebecilik,  Mali Müşavirlik yapan siyasetçi bir aileden gelen iş insanı Tarkan Örs, 5 Ocak Cuma günü saat 14: 00 da Milliyetçi Hareket Partisi ilçe Binasından Dikili Belediye Başkan aday adaylığını açıklayacak.

Adaylık konusunda kendine güvenen Tarkan Örs ”Ben müracaatımı yapmadan önce MHP ilçe başkanımız Sayın Mehmet Arslan’ı aradım.  Kendisine sen aday olacaksan ben aday olmam bu partinin 12 yıldır ilçe başkanısın dedim. O da sen Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin elini öp, icazetini al seni aday adayı olarak açıklarım dedi. Ben de 15 Aralık tarihinde eşimle birlikte MHP genel merkezine gittik. Orada seçim işleri başkanı Sayın Sadir Durmaz ile görüştüm aday adaylığı başvurumu yapıp gerekli evrakları verdikten sonra Sayın Genel Başkanımız Bahçeli’nin elini öptüm”  aday adaylığım için icazet aldım.” dedi.
 
Siyasetçi ve MHP belediye başkan aday adayı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tarkan Örs ile yaptığımız mülakattan satır başları şöyle:

“29 Ocak 1973 Dikili doğumluyum. İlkokulu Mustafa Reşitpaşa İlköğretim okulunda bitirdim. Ortaokulu Özel Türk Kolejinde, Karşıyaka Orta Okulu, liseyi Karşıyaka Gazi Lisesinde okudum. Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi 4 yıllık Maliye bölümünde okuyarak bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra Mali Müşavirlik stajını tamamlamak için çalışmaya başladım. Evli iki kız çocuğu babasıyım. 2004 yılında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasına TÜRMOB’un düzenlediği sınavları derece ile kazanarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak kaydımı yaptırdım. 2004 yılından bu yana Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik faaliyetime çok ciddi sayıda vergi mükellefinin Muhasebe ve Mali Müşavirliğini yapmaya devam etmekteyim.
 
Ailem siyasetin içinden gelen bir aile, ablam Eczacı Nesibe Örs 2004 yılında Ak Partiden belediye başkan adayı oldu. Amcam Dikilinin tanınınmış işadamı Behzat Örs bir dönem ANAP’tan bir dönemde Ak Partiden il genel meclis üyeliği yaptı.

Dikili’de Doktor olan ağabeyimi ve beni çok seven insanlar bizi Ak partide siyaset yapmamız için teşvik etti. Ama ilçemizde AK Parti'nin oy potansiyeli zayıf olduğu için MHP’den aday adayı olmaya karar verdim. Bunu 2009 da yapılan yerel seçimlerde gördük o dönem seçimlere tek başına giren MHP adayı Zafer Afyon ciddi bir oy aldı. Ayrıca 2019 seçimlerinde MHP adayı Buğra Akın’ın adaylığı son 15 günde düşmesine rağmen MHP den aday olan Avukat Sema Akıncı kısa bir süreye rağmen yüzde 40’yakın bir oy aldı.

Aday adaylığı sürecim nasıl gelişti ile ilgili sorunuza gelince;
Ben müracaatımı yapmadan önce MHP ilçe başkanımız Sayın Mehmet Arslan’ı aradım.  Kendisine sen aday olacaksan ben aday olmam bu partinin 12 yıldır ilçe başkanısın dedim.  O da sen Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin elini öp icazetini al seni aday adayı olarak açıklarım dedi. Ben de 15 Aralık tarihinde eşimle birlikte MHP genel merkezine gittik. Orada seçim işleri başkanı Sayın Sadir Durmaz ile görüştüm.  Aday adaylığı başvurumu yapıp gerekli evrakları verdikten sonra Sayın Genel Başkanımız Bahçeli’nin elini öptüm.
Beni elbette aday adayı olmaya iten farklı nedenler vardı. Ben 20 yıldır ilçemde Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışıyorum. 830 mükellefim arasında sahil siteleri ve kooperatifler var mesleğim icabı birçok insanla etkileşim içindeyim. Ayrıca her parti ve kesimden mükellefim var. Bunlar benim şahsi oy potansiyelimi de artıran faktörler.
Ayrıca Dikili 40 yıldır hep iktidar partisinden ayrı belediyeler ile yönetildi. Merkezde Ak Parti ve MHP varken Dikili Belediyesi CHP de oldu. Son 40 yılın 30 yılı CHP’li belediye başkanlarınca yönetildi.
 
CHP bu süreçte Dikili’ye ne kattı?  Tam tersine ilçemizin altyapı ve diğer sorunları katlanarak büyüdü. Ben hiç particilik ve menfaat gözetmeden halkımızın bu kez iktidar belediyesine destek vermesini istiyorum. Adaylığım kesinleşince ben hemşerilerimden bunu isteyeceğim. Allah nasip eder belediye başkanı olursam, iktidarımızın da destekleri ile ilçeme yapacağım hizmetleri ben bile hayal edemiyorum. İlk önce 40 yıldır sürüncemede kalan alt yapı ve arıtma tesisi mutlaka yapılacak. İlçemize mutlaka bir marina, tam teşekküllü donanımlı uzman hekimlerin olacağı bir hastane, üniversite olmasa bile ilk etapta meslek yüksekokulları olacak.

Çiftçilerimizin yetiştirdikleri yöresel ürünlerini sergileyip satmak için Pazar alanları oluşturulacak, Çileği ile meşhur olan ilçemizin çileğinin tanıtılması ve üreticilerimizin daha verimli ticaret yapmaları için Çilek Festivali, Domates Festivali ve Dikili’de ki tüm romanları 8 Nisan tarihinde bir araya getirerek Roman Kardeşlerimizin eğlenceli Festivallerini yapacağız. Hıdırellez şenliklerinin yapılacağı panayırlar düzenleyerek sosyal etkileşimi artıracağız.
 
Ayrıca şu an Bodrum ayarında olması gereken ilçemizin turizm potansiyelini büyüteceğim.  İlçemiz eski bir yerleşim yeri.   Burası ünlü düşünür Aristo’nun yaşadığı yer ama Aristo’nun bir büstü bile yok. Onun evini hayat hikâyesini anlatan büstünü mutlaka yapacağım. İlçemize gelen Yunanlı konuklarımızın ziyaret edebileceği Kilise sokağındaki Kiliseyi mutlaka restore edeceğim. Ayrıca arkeolojik kazı ve çalışmalar hızlanarak ilçemizdeki tarihi eserler ve Çandarlı Kalesi restore edilecek ve önemli bir uğrak yeri haline gelecektir. Dikilimizde Uluslararası cittaslow (sakin şehir) listesinde 1. Sırada yer alabilecek bir ilçe olacaktır. Kültür festivalleri ve Gençlerimizin sosyal aktivitelerini futbol, basketbol, hentbol, tenis, tesislerinin yapılıp müsabakalarının yapılacağı kapalı ve açık salonlar ve sahalar inşa edeceğiz.

İlçemiz tarım konusunda yatırımlar hızlanacak sera yatırımları katlanarak artacaktır. Enerji ve doğal gaz çalışmaları hızlanacak termal enerji turizmde özellikle termal turizmde sağlık turizminde kullanılacak ilçemize 5 yıldızlı oteller inşa edilmeye başlanacaktır. Şehir Merkezine  yapılacak katlı otopark (zemin altına  -4 kat olarak inşa edilip) üstüne tiyatro salonları, sergi salonları, sinema salonları ve kadınlarımızın el emeklerini sergileyebilecekleri yerel esnafa ve pazarcılarımıza Pazar yerleri, dükkanlar,  açık ve kapalı alanlardan oluşan iş merkezi yapmak istiyoruz.   Ben 5 Ocak Cuma günü saat 14.00de Dikili Atatürk Meydanından Milliyetçi Hareket Partisi ilçe binasına gelerek aday adaylığımı açıklayacağım. Eğer aday gösterilirsem seçimleri kazanarak Dikili’nin anahtarını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye götürme sözü veriyorum””

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu