Ramazan Genç: Biz Bu Davayı Sokakta Bulmadık

AK Parti Foça eski İlçe Başkanı Ramazan Genç, adının yakın zamanda kurulan yeni partilerle anılmasına son noktayı koydu: "Trenden ancak cansız bedenim iner"

Ramazan Genç: Biz Bu Davayı Sokakta Bulmadık
19 Haziran 2020 - 09:12

AK Parti Foça eski İlçe Başkanı Ramazan Genç, adının yakın zamanda kurulan yeni partilerle anılmasına çok sert tepki gösterdi. AK Parti kurulmadan önce oğluna ‘Recep Tayyip Erdoğan Genç’ adını verdiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye gönülden bağlı olduğunu belirten Ramazan Genç, “Biz bu kutlu davayı sokakta bulmadık” dedi. 

Daha önce de hemşerisi olması nedeniyle, adının Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’yle anıldığını hatırlatan Ramazan Genç, “Ne zaman yeni bir parti kurulsa, birileri beni Foça İlçe Başkanı olarak ilan ediyor. Üzüleyim mi, sevineyim mi bilemiyorum” diyerek, bu tür söylentilerin artık kabak tadı vermeye başladığını söyledi.  

AK Parti hareketine sonradan katılmadığını, temelinde harcı olduğunu söyleyen Genç, AK Parti’nin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu trenden inenler bir daha bu trene binemezler" sözünü hatırlatan Ramazan Genç şöyle konuştu: “Biz, birlikte yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın lokomotifliğini yaptığı AK Parti treninden bizim ancak cansız bedenimiz iner ama ruhumuz kalır.” 

AK Parti sayesinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekilliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanlığı gibi birbirinden önemli koltuklara oturma şerefine nail olanların şimdilerde AK Parti’yi bölüp parçalama hesabı içinde olduklarını öne süren Ramazan Genç, sözlerine şöyle devam etti: “Siyaseti ‘ben’ merkezli yapanlar her daim kaybetmeye mahkumdurlar. Partimizi başarılı kılan özelliklerimizden biri de siyaset anlayışımızın ‘ben’ değil, ‘biz’ odaklı olmasıdır. Bizim siyaset terbiyemizde ‘bencilik’ yoktur.”

AK Parti’de uzun yıllar Foça İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu, bir kez kongre kaybettiğini, bir kez de göreve talip olmasına rağmen tercih edilmediğini ve göreve başka arkadaşının atandığını anlatan Genç, şunları söyledi: “Partim bana ‘İlçe Başkanı olacaksın’ dedi oldum. ‘Kenara çekileceksin’ dedi çekildim. Partim ne derse, görev addettim. İlçe Başkanı olmaktan nasıl gurur duyduysam, partimin delegesi-üyesi olmaktan da aynı onur ve gururu duydum. Fakat bizim bir zamanlar dava arkadaşı olarak bildiğimiz bazı isimler var ki, onlar maalesef koltuğun büyüsüne kapıldılar. Koltuktan kalkınca ilk iş olarak Cumhurbaşkanımıza, kutlu davamıza ve AK Parti ailemize sırtlarını döndüler. Varsın dönsünler. Nasıl olsa eninde sonunda siyasi partiler mezarlığındaki yerlerini alacaklardır.”

“AK Parti Foça İlçe Başkanlığı görevine yeniden talip olacak mısınız?” sorusuna yanıt veren Ramazan Genç, “AK Parti’de görev istenmez verilir. Partimiz bize hangi noktada ihtiyaç duyarsa, biz o noktada olmaktan şeref duyarız. Elimizden geleni değil, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışırız. Hem de ilk günkü heyecanla çalışırız. 
Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği; 2023, 2053 ve 2071 büyük Türkiye hedefleri doğrultusunda, eğer çorbada bir nebze tuzumuz olursa, ne mutlu bize” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...