Osman Mert, Foça halkına seslendi: 3 yıllık ekonomik rahatlama için değer mi?

Foça Belediye Meclis Üyesi Osman Mert, CHP'li Foça Belediyesinin satışa çıkarmak istediği turistik tesis imarlı araziyle ilgili partisinin görüşünü açıkladı...

Osman Mert, Foça halkına seslendi: 3 yıllık ekonomik rahatlama için değer mi?
02 Aralık 2020 - 20:35
Foça Belediye Meclisinin Aralık Ayı Olağan Toplantısı 4 Aralık 2020 Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 16:00’da başlayacak olan toplantı, Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesislerinde, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz başkanlığında yapılacak. 24 maddelik gündemle toplanacak olan Belediye Meclisinde, Foça’nın Kumburnu mevkiinde bulunan (İsmetpaşa Mahallesi 1746 ada 1 parselde) ve mülkiyeti Foça Belediyesi'ne ait turistik tesis imarlı taşınmazın satışı konusu da görüşülecek.  

Foça’ya Sahip Çıkıyoruz Platformu’nun da desteğiyle aday gösterilen ve seçilen üyeler başta olmak üzere, Foça Belediye Meclisindeki CHP Grubunun satışa firesiz onay vermesi bekleniyor. 

Öte yandan Cumhur İttifakı’nın Foça Belediye Meclis Grubundaki AK Partili Üye Haydar Çapçı ile MHP’li Üye Osman Mert, arazinin satışına karşı olduklarını şimdiden kamuoyuna ilan ettiler. 

Foça Belediye Meclisindeki göreviyle birlikte AK Parti Foça İlçe Başkanlığı görevine de yürüten Ethem Ali Haydar Çapçı, “Kumburnu’nu  ‘Fatih Gürbüz sattı’ dedirtmemek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” açıklamasında bulunurken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Foça Belediye Meclis Üyesi Osman Mert de arazinin değerlendirilmesinden yana olduklarını, ancak yap-işlet-devret modelinin esas alınmaması halinde satışa onay vermeyeceklerini açıkladı. 

Satışın 3 yıllık ekonomik rahatlama için yapılmak istendiğine işaret eden Osman Mert, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mevcut arsa Foça’nın en değerli alanıdır. Tapusu halkta kalmalıdır. Yatırımcının tüm planlaması Foça Belediyesinin kontrolünde olmalıdır. Sözleşmede yer alan tüm maddeler Foça Belediyesi kontrolünde kalmalıdır. Yapılan tesisin personel ihtiyacı doğru bir sözleşme ile Foça gençleri lehine kullanılabilmelidir. Kiralamanın aylık bedeli, 5-10 yıllık peşin ödeme maddesi ile Belediyenin ekonomik destek ihtiyacı çözülebilir. 3 yıllık ekonomik rahatlama için Foça halkının kendi malı kaybedilmemelidir. Foça'ya ve Foça halkına ait olan tapu gerçek sahibinde kalmalıdır. Mevcut değerlendirmemizin siyaset üstü hassasiyetle dikkate alınmasını rica ediyor ve halkımızı vicdan temelinde düşünmeye davet ediyoruz.” 

Not: Haberde kullanılan fotoğraf arşivdir!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi
Başkan Tugay ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi
Arı ölümleri neyin habercisi?
Arı ölümleri neyin habercisi?