MODEKO-33. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

MODEKO-33. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. 60 bin metrekare ile Ege'deki en büyük mobilya fuarı MODEKO, ilk günden büyük ilgi gördü.

MODEKO-33. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı
02 Mart 2022 - 16:28

Ege'nin en büyük mobilya fuarı açıldı

Türkiye’nin mobilya ihracatının en büyük destekçilerinden MODEKO-Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, tarih yazdı. 300'ü aşkın firma ile 750'nin üzerinde markanın çıkarma yaptığı MODEKO ile Fuar İzmir'in 62 bin metrekarelik hollerinin tamamı doldu. İkili iş görüşmelerin yapıldığı alan ise 50 ülkeden yabancı alım heyetlerini ağırladı.
 
Yeni nesil fuarcılık anlayışı sloganı ile yola çıkan Nobel Expo ile sektörün en deneyimli firmalarından Efor Fuarcılık tarafından düzenlenen MODEKO, Fuar İzmir'de açıldı. A,B ve C hollerinin tamamında Türk mobilya sektörü vitrine çıkaran, MODEKO bu yıl tarih yazdı. Fuarın ilk gününde Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen satın almacılar, sektörün yüzünü güldürdü. Son trendlerin görücüye çıktığı MODEKO, ilk günden yabancı heyetlerin ikili iş görüşmeleriyle zirve yaptı. MODEKO ziyaretçileri, mobilya sektöründeki yenilikleri de önceden görme şansına sahip oldu.
 

"MODEKO TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK”

Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik bu yıl Ege'nin en büyük mobilya fuarı olma özelliğini taşıyan MODEKO Fuarı’nın önümüzdeki yıldan itibaren daha da büyüyeceğini söyledi. Çelik “Fuardaki diğer salonları ve açık alanları da kullanarak Türkiye’nin en büyük fuarı olmayı hedefliyoruz" dedi. Efor Fuarcılık'ın kurduğu sağlam temeller üzerine kendilerinin daha kolay kat çıktığını belirten Çelik "İzmir Büyükşehir Belediyemizin de izni olursa daha çok kat çıkmaya devam edeceğiz. Bize güvenerek gelen katılımcıları yüzleri gülerek uğurlayacağız” diye konuştu.
 

"SİZ KAT ÇIKIN SONUNA KADAR DESTEKLERİZ"

Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, MODEKO'daki başarının İzmir’deki güç birliği ve dayanışmanın sonucu olduğunu belirterek, Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik’e seslenerek “Başarıda kat sınırı yok, siz istediğiniz kadar yükseltin biz sonuna kadar destek olacağız” dedi. 4.3 milyar dolar ile tüm zamanların rekorlarını kıran Türkiye’nin mobilya ihracatının, Ocak ayı itibariyle 325 milyon dolar hacime ulaştığına dikkat çeken Soyer “İnanıyorum ki 2022 yılında sektöre İzmir’den verilen destekle yeni bir rekora imza atacağız” dedi.
 

“BÜYÜK İLGİ"

Ege ihracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi de MODEKO'ya olan yoğun talebin bu fuarın başarılı geçeceğinin göstergesi olduğunu belirtti. Eskinazi "Hedefimiz 2023 yılında tasarıma yaptığımız yatırımla mobilya ihracatımızda 6 milyar doları aşmak” diye konuştu. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da pandemi sonrasında MODEKO'nun eski başarısını süratle aştığını söyledi. Özpoyraz "Efor Fuarcılık ve Nobel Exponun güç birliği ile fuar büyük ivme kazandı. Bu, doğru birleşmelerin fuarları güçlendirdiğinin kanıtıdır” dedi.
 
“YILDIZ ÜLKEYİZ”
İstanbul ihracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç son 10 yılda Türkiye'nin sektörel olarak adından Dünya'da sıkça söz ettirdiğini belirterek "Milano, Türkiye’yi mobilya sektörünün yıldız ülkesi olarak görüyor. Bu Türkiye’deki mobilyacılarının müteşebbis ruhunun başarısıdır” diye konuştu. 
 
BAMBAŞKA FUAR
Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen de bu sene fuarın bambaşka olduğunu belirterek “Nobel EXPO ile güzel bir iş birliği yaptık, güçlerimizi birleştirerek harika bir MODEKO hazırladık. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri olan bir fuardayız, bu yıl fuarımız çok büyüdü. Bambaşka bir fuar gözlemleyeceksiniz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu