Maltepe Piazza AVM İçindeki Sporcuyu Keşfedecek Çocukları Arıyor!

Anadolu yakasının gözde alışveriş ve yaşam merkezi Maltepe Piazza AVM, ‘İçindeki Sporcuyu Keşfet’ projesiyle çocukların sportif yeteneklerini test edeceği etkinliğe imza atıyor.

Maltepe Piazza AVM İçindeki Sporcuyu Keşfedecek Çocukları Arıyor!
23 Nisan 2019 - 12:30

Kolay ulaşılabilir lokasyonu, neoklasik mimari yapısı, açık alanda konumlanan keyifli restoranları, sahip olduğu marka karması, genç ve dinamik eğlence alanlarıyla yoğun ilgi gören Maltepe Piazza AVM‘’İçindeki Sporcuyu Keşfet’’ projesi ile Türkiye ve dünya çapında başarılı olabilecek yetenekli çocukları içindeki sporcuyu keşfetmelerini sağlayarak spora kazandırmayı amaçlıyor.

Maltepe Piazza AVM içerisinde kurulacak olan özel parkurlu alanda, 4-5 ve 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek “İçindeki Sporcuyu Keşfet” projesi ön elemesine 2.000 çocuk katılacak. Futbol, basketbol, tenis, yüzme, atletizm, güreş, eskirim, halter, kürek, judo ve savunma sporları baz alınarak hazırlanan 5 etaplı parkuru en hızlı bitiren 400 çocuk ise 18-19 Mayıs tarihinde gerçekleşecek final etabına katılmaya hak kazanacak.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılında çocukları spora teşvik etme önemi de taşıyan etkinlikte finale kalan 400 çocuk 13 etaplı parkura katılacak ve bir hafta sonra sonuçları Dünya Sağlık Örgütü ve rekortmenlerin verileri ile kıyaslanarak yorumlanacak. Spor ölçüm aktivitesi ile 8-13 yaş aralığındaki çocukların takım, su ya da bireysel sporlardan hangilerine yatkın oldukları uzmanlar tarafından değerlendirilecek.

Türkiye’de ilk kez bir AVM tarafından düzenlenen “İçindeki Sporcuyu Keşfet” spor etkinliğinin raporları, her yaş grubu içinde milli sporcular ve Gelişim Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanacak. Aralarında Doç. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. Ferman Konukman, Doç. Dr. Hilmi Taşer, Doç. Dr. Oktay Çimen, Dr. Gülsüm Hatipoğlu, Bekan Çelik, Sancar Özcan, Mustafa Atasoy, Ali Burak Özgül, Haluk Bilgin’in olduğu isimler Akademik Danışma Kurulu ve Test Komisyonu’nda yer alacak.

Etkinliğin ön eleme kayıtları ise hem www.yeteneginikesfet.com web sitesi üzerinden hem de AVM içinde kurulacak olan kayıt masasından yapılacak. Başvuru ve detaylı bilgi için; www.maltepepiazza.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu