İzmir'in spor tesislerine uluslararası ilgi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği ve geliştirdiği Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu sportif faaliyetler için yeni cazibe merkezi haline geldi.

İzmir'in spor tesislerine uluslararası ilgi
22 Temmuz 2023 - 22:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği Celal Atik Yüzme Havuzu, artık yurtdışından gelen ekiplerin de ilk tercihi olmaya başladı. Dev tesis bu günlerde Ukrayna U17 Kadın Milli Takımı’nı ağırlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği ve geliştirdiği Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu sportif faaliyetler için yeni cazibe merkezi haline geldi. Cumhuriyet’imizin 100. yılı anısına Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından düzenlenecek Uluslararası Kadınlar Sutopu Şampiyonası Celal Atik Yüzme Havuzu’nda yapılacak. Tesis aynı zamanda misafir takımların da İzmir’deki ilk tercihi haline geldi. Kısa süre önce U17 Milli Takımımız’ın antrenman için kullandığı Celal Atik Yüzme Havuzu, şimdi de Ukrayna U17 Kadın Milli Takımı’nı ağırlıyor. 29 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde Manisa’da düzenlenecek U17 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek Ukrayna Milli Takımı, antrenmanlarını İzmir’deki havuzda gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi böylelikle, savaş nedeniyle ülkesinde antrenman havuzu bulamayan Ukrayna Milli Takımı’na destek oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Egeli, Celal Atik Yüzme Havuzu’nun farklı yaş gruplarında Türkiye şampiyonalarına da ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in belirlediği vizyonla hareket ediyoruz. Cazibe merkezi haline getirdiğimiz Celal Atik Yüzme Havuzu, tüm ekiplerin ilk tercihi olmaya başladı.  İzmir, denizi, rüzgarı, sahilleri ve havuzuyla Avrupa’nın su ve plaj sporları başkenti olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024'te Felsefe ve Modern Bilimi Ele Aldı
Ünlü Akademisyenler UEZ Sapanca 2024’te Felsefe ve Modern Bilimi...
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"