Milliyet Arkeoloji, tarih ve arkeolojiye ışık tutmaya devam ediyor!

Milliyet Arkeoloji, 23 Temmuz Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak sunulacak yeni sayısının kapak sayfasında okuru Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nde büyülü ve mistik bir yolculuğa götürüyor.

Milliyet Arkeoloji, tarih ve arkeolojiye ışık tutmaya devam ediyor!
22 Temmuz 2023 - 17:31

Milliyet Arkeoloji sizi Anadolu’daki Roma kenti Nysa’ya davet ediyor!

Milliyet Arkeoloji, tarih ve arkeolojiye ışık tutmaya devam ediyor. Dergi, yeni sayısında tarihi M.Ö. 3. yüzyıla kadar uzanan ve Roma Dönemi’nde gelişen Nysa Antik Kenti'ni odağına alıyor. 23 Temmuz Pazar günü yayımlanacak sayıda, Antik kentlerin göz bebeği tiyatrolardan, 3200 yıllık parfüm tabletine uzanan birçok özel konu başlığına değiniliyor.
 
Milliyet Arkeoloji, 23 Temmuz Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak sunulacak yeni sayısının kapak sayfasında okuru Aydın’ın Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti’nde büyülü ve mistik bir yolculuğa götürüyor. Nysa’nın sokaklarını, bereketli topraklarını mercek altına alırken 1800 yaşındaki antik tiyatro ile Anadolu tarihini ele alıyor. 
 
Milliyet Arkeoloji dergisi, Nysa ile birlikte antik kentlerin göz bebeği tiyatrolara da geniş bir yelpazeden bakıyor. Anadolu’nun binlerce yıllık antik kentlerinin kimlik beyanı niteliğinde olan tiyatrolar görkemli geçmişiyle inceleniyor. Kültürel ve dinsel gösterilerin merkezi olan yapıların gladyatör dövüşleri ve vahşi hayvan mücadelelerine tanıklığı da aktarılıyor.
 
Yeni sayı, 3200 yıllık parfüm tableti hakkında doğru bilinen bir yanlışa dikkat çekiyor. Parfümle ilgili yaklaşık 3300 yıllık bir Asur tabletinde ismi geçen Tappūtī’nin aslında kim olduğunu arkeoloji tutkunları ile paylaşıyor. Milliyet Arkeoloji, dişin anatomisi ve hastalıkları gibi geçmişten günümüze bu alandaki gelişimin ele alındığı Türkiye’nin ilk Ağız ve Diş Sağlığı Müzesi’ni sayfalarına taşırken, geçmişte yaşanan pek çok önemli olaya şahitlik eden, tarihin sessiz tanıkları İstanbul ağaçlarına da yer veriyor.
 
Pompeii’de yapılan kazılarda bulunan, bir tepsi içinde çeşitli meyvelerle birlikte, pizzaya benzeyen bir hamur işinin de betimlendiği 2000 yıllık freskin başlattığı tartışmada gelinen son durum ile Kültür Bakanlığı ve Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (VEKAM) desteğiyle devam eden “Kent Markalaşmasında Müzelerin Rolü” başlıklı araştırmanın detayları da kapsamlı bir şekilde Milliyet okurlarına sunuluyor.
 
Milliyet Gazetesi ile birlikte bazı kentlerde bayilerden ücretsiz olarak ulaşılan Milliyet Arkeoloji dergisine, Getir, Shopier, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu