İzmir Ata'ya saygı için 350 metrelik posterle yürüdü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünde düzenlediği anma programı gün boyu sürdü.

İzmir Ata'ya saygı için 350 metrelik posterle yürüdü
10 Kasım 2023 - 23:40

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ata’ya Saygı Yürüyüşü düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı yürüyüşte 350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı. Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’nin, dünyanın içinde bulunduğu siyasal iklimde yine bize Atatürk’ün ilkeleri, devrimleri yol gösteriyor. Buna sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünde düzenlediği anma programı gün boyu sürdü. Akşam saatlerinde İzmirlilerin geniş katılımıyla Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenlendi. 350 metrelik dev Atatürk posterinin taşındığı yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı. Yürüyüşün sonunda Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir konser de verildi.


Soyer: “Umudumuzu büyütüyor”

Yürüyüşün ardından konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “85. ölüm yıl dönümünde muazzam bir katılımla, kalabalıklarla İzmir’de Atamızı anıyoruz. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu kalabalıklar bize gösteriyor ki Atatürk deniz fenerimiz olmaya devam ediyor. Türkiye’nin, dünyanın içinde bulunduğu siyasal iklimde yine bize yol gösteren, rehberlik eden Atatürk’ün ilkeleri, devrimleri. Bu ilkelere sonuna kadar sahip çıkacağız. Kalabalıkların olması da geleceğe dair umudumuzu büyütüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu