Egeli İletişimcilerden depremzede çocuklara eğitim desteği

İZMİR(Ege Ajans)-  Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde hissedilen 6 Şubat depremlerinin ardından zarar gören okullarda eğitim gören öğrencilere yardım için Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi kolları sıvadı.

Egeli İletişimcilerden depremzede çocuklara eğitim desteği
30 Ekim 2023 - 23:21
İZMİR(Ege Ajans)-  Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde hissedilen 6 Şubat depremlerinin ardından zarar gören okullarda eğitim gören öğrencilere yardım için Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi kolları sıvadı. EÜ İletişim Fakültesi Radyo,  Televizyon ve Sinema Bölümü Ögr. Gör. Gaye Yigit Verep’in yürütücülüğünde başlatılan “Depremzede Çocuklara Eğitim Desteği” başlıklı sosyal sorumluluk projesi kapsamında toplanan yardımların ilk bölümü Hatay 23 Temmuz İlkokuluna gönderildi.

Deprem bölgesindeki yıkımın ardından pek çok öğrencinin dezavantajlı duruma düştüğünü ifade eden EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Deprem bölgesinde yer alan okullarda binaları zarar gören, kitap ve kırtasiye malzemesi ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitimlerini desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız, bölgede yaşanan deprem ve ardından gelen sel felaketi ile dezavantajlı duruma düşen bölge okullarının zarar gören kütüphanelerinin iyileştirilmesi ve ilkokul öğrencilerine ders araç gereci temin edilmesidir. Depremde zarar gören okul kütüphanelerin iyileştirilmesi noktasında Ege Üniversitesi olarak topluma hizmet bağlamında öncü ve özendirici olmayı hedefliyoruz. Çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Proje kapsamında yardımlarımızı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren 23 Temmuz İlkokuluna ulaştırıyoruz” dedi.

Projenin, depremzede çocuklara eğitim desteğinin yanı sıra moral olarak da katkı sağlayacağını ifade eden proje yürütücüsü Ögr. Gör. Gaye Yiğit Verep; “Dezavantajlı duruma düşen çocuklara kırtasiye desteğinin yanında çeşitli kitaplarla hayal güçlerinin genişlemesine, aktif düşünme ve dil becerilerinin gelişmesine ve kendini ifade etme biçimlerinin zenginleşmesine katkı sağlamış olacağız. Çocuklarımızın kendilerini daha mutlu hissetmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca bölgede görev yapan öğretmenlerimize ve çocuklarımızın ailelerine de destek oluyoruz. Okulumuza zenginleştirilmiş bir kütüphane kazandıracağız. Kampanyaya katılan herkesin ortak bir amaç uğruna bir araya gelmesine ve ortak bir şuurun oluşumuna vesile olarak bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Projemiz 4 ay süreyle devam edecek” diye konuştu.

Öğr. Gör. Gaye Yiğit Verep’in yürütücü olduğu Depremzede Çocuklara Eğitim Desteği projesinde; EÜ İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Zuhal Özel Sağlamtimur, Doç. Dr. Şebnem Soygüder,  Dr. Öğretim Üyesi Alahattin Kanlıoğlu, Doç.Dr. Petek Durgeç,  Öğr. Gör. Sertaç Kasaplar, Arş. Gör Yağmur İçelli Alpsüzenler, Arş. Gör. Ender Uysal ve 23 Temmuz İlkokulu öğretmeni Gizem Yazgan Öztekin yer alıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu