Antikas'a iki ödül birden

Uluslararası Anatolian Zeytinyağı Yarışması’nda geçtiğimiz sene altın madalyayı kazanan Antikas Zeytinyağı, bu yıl da yarışmadan iki madalya ile döndü.

Antikas'a iki ödül birden
02 Mayıs 2022 - 13:56

Uluslararası Anatolian Zeytinyağı Yarışması’nda geçtiğimiz sene altın madalyayı kazanan Antikas Zeytinyağı, bu yıl ise iki altın madalyaya layık görüldü.

Balıkesir Gömeç’te düzenlenen uluslararası yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden gelen 300’den fazla numune jüri üyeleri tarafından titizlikle incelendi. 11 ülkeden gelen 27 oluşan jüri heyetinin başkanlığını ise Dünyaca ünlü zeytinyağı uzmanı Antonio Giuseppe Lauro yaptı.
 
Yarışmada bronz, gümüş ve altın madalyalarının yanı sıra, kalitesiyle ve içeriğiyle diğer zeytinyağlarından ayrılan ürünlere verilen “Best In Class” madalyası yer aldı. Geçen sene de altın madalyaya layık görülen Antikas, bu yıl da Blend kategorisinin “Best In Class” kazananı oldu. Antikas ayrıca Monovarietal (Tek Cins) kategorisinden de eli boş dönmeyerek, yine altın madalyanın sahibi oldu. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, madalyalarını Antikas Zeytinyağı Kurucusu Ertuğrul Özcan'a takdim etti. 

 
“GELENEKSEL YÖNTEM”

Antikas Zeytinyağı kurucusu Ertuğrul Özcan, Blend kategorisinin en az iki zeytin çeşidinin harmanlanmasından oluştuğuna dikkat çekerek "Bizim ürünümüzde 'uslu, domat ve edremit' olmak üzere üç farklı cins zeytin vardı. Harman konusunda geleneksel bir yöntem izledik. Yalnızca tek bir bahçedeki ağaçlardan topladığımız mahsülü, hasat esnasında harmanlandık" dedi. Monovarietal kategorisinin ise tek cins zeytinden üretilmiş zeytinyağını tanımladığını belirten Özcan "Bu kategoriye Domat zeytiniyle katıldık, o meşhur aroma bizi yine yanıltmadı ve altın madalyayı getirdi" diye konuştu. Organizasyonu düzenleyen Birsen Can Pehlivan'a, oğlu Özgün Özcan ile birlikte teşekkür eden Ertuğrul Özcan, "Yeni başarılar için durmadan çalışacağız” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Muhtarlık kurumuna gerek var mı?
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...