SP'li Hazırbulan: "Adalet, yürütmenin insafına bırakıldı"

Saadet Partisi’nin İzmir’deki hukukçu milletvekili adayları, düzenlenen iftar yemeğinde meslektaşlarına tanıtıldı. SP milletvekili adayları Avukat Turhan Tutumlu, Avukat Vedat Kolukısa ile Avukat İbrahim Demir, Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Hukukçular İftarı” programında meslektaşları ile bir araya geldi, kendilerini tanıtarak destek istedi.

SP'li Hazırbulan: "Adalet, yürütmenin insafına bırakıldı"
11 Haziran 2018 - 19:02

Burada bir konuşma yapan SP İzmir 1. Bölge 1. Sıra adayı Zekeriya Hazırbulan, adaletin ve hakkın olmadığı bir ülkede barış olmayacağını söyledi. Adaletin yürütmenin insafına bırakıldığını iddia eden Hazırbulan, “Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmış durumda. Yapılan yanlışlar ne denetlenebiliyor, ne de hesabı sorulabiliyor. Saadet iktidarında bu durum ortadan kalkacak. Adalet kâmil manada sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

Bir ülkenin insanlarının haklarının yenmeyeceğinden, adaletin zamanında ve tam olarak işleyeceğinden emin olmalarının çok önemli olduğuna vurgu yapan Hazırbulan, “Talimatla harekete geçen ve karar veren bir yargı mekanizması, ülkeyi felakete götüren yanlışların en büyüğüdür. Yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin etkisine girmiştir. Kuvvetler ayrılığı Saadet Partimizin vazgeçilmez prensiplerinin en başında gelmektedir. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Haksızlık yapan cumhurbaşkanı da olsa karşısında hakkın söylenebileceği bir düzen mutlaka inşa edilecektir.” diye konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı