Automechanika Istanbul 2024 için geri sayım başladı

Otomotiv sektörü, üretim ve ihracat hacmini her geçen gün artırarak Türkiye’nin dış ticaretinin gelişmesine ve ekonomik büyümesine katkıda bulunurken, otomotiv satış sonrası endüstrisi Türkiye ve çevre ülkeleri kapsayan bölgedeki en büyük ticaret platformu Automechanika Istanbul’da buluşacak.

Automechanika Istanbul 2024 için geri sayım başladı
29 Nisan 2024 - 11:02
Otomotiv satış sonrası endüstrisinin buluşma noktası Automechanika Istanbul 2024 için geri sayım başladı

Otomotiv sektörü, üretim ve ihracat hacmini her geçen gün artırarak Türkiye’nin dış ticaretinin gelişmesine ve ekonomik büyümesine katkıda bulunurken, otomotiv satış sonrası endüstrisi Türkiye ve çevre ülkeleri kapsayan bölgedeki en büyük ticaret platformu Automechanika Istanbul’da buluşacak.

Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı Automechanika Istanbul 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’da 17. kez otomotiv endüstrisine kapılarını açacak. Otomotiv satış sonrası değer zincirinin tamamının bir araya geleceği fuarda binlerce ürün ve hizmet grubu sergilenecek. Otomotiv endüstrisi elektrikli araç ve çözümleri üzerinden gelişmesini sürdürürken, teknoloji ve yenilikçi çözümler odağında kendisini geliştiren satış sonrası hizmet sağlayıcıları da Automechanika Istanbul ile geleceğe odaklanıyor.


Fuara haftalar kala sektör temsilcileri yoğun ilgi gösteriyor

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu TOBFED Başkanı Serkan Bakırtaş, Automechanika Istanbul'un otomotiv hizmet sağlayıcıları için önemli bir buluşma olmasının yanı sıra, sektörün gelişmesinde de büyük katkısının olduğunu belirterek "Automechanika Istanbul fuarının sektörümüz açısından büyük ve önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Automechanika Istanbul her yıl otomotiv sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek, iş birliği ve iş geliştirme açısından önemli katkılarda bulunurken, aynı zamanda hem yeni ürün ve hizmetlerin tanıtılabildiği hem de sektördeki gelişimlerin takip edildiği bir platform sunuyor. Fuar, firmalarımızın yeni müşterilerle buluşmasına ve yurt dışı pazarlara açılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenen çeşitli etkinlikler ve konferanslar, sektördeki son teknolojik gelişmelerin ve trendlerin paylaşılmasına imkan sağlıyor" dedi.


TOBFED, kadın istihdamını teşvik edecek uygulamalara yer verecek

Otomotiv satış sonrası değer zincirinin tamamını bir araya getirmesi ve iş birliklerine zemin hazırlaması nedeniyle sektör temsilcilerinin fuara yoğun ilgi gösterdiğine değinen Bakırtaş, fuarda gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında şunları söyledi; "Automechanika Istanbul fuarının sektördeki gelişmeleri paylaşması ve farklı birçok fırsatı sunması nedeniyle sektör temsilcileri fuara büyük ilgi gösteriyor. TOBFED olarak fuarda birçok etkinliğe yer vereceğiz. TOBFED standında, federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi verecek, sektöre ilişkin güncel bilgiler paylaşacağız. Yanı sıra geçmiş fuarlarda yaptığımız ve bu yıl 3.cüsü düzenlenecek ‘TOBFED Ustalar Yarışıyor‘ yarışmasının formatında değişiklik yaparak, bu yıl bu yarışmayı    "Kadın Ustalar Yarışıyor" adı ile gerçekleştireceğiz. Formatı yenilememizin amacı kadın istihdamını teşvik etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini konusunda farkındalık yaratmak ve kadınların iş kurmasını teşvik etmek oldu. Ayrıca, fuar kapsamında düzenlenecek konferans ve seminerlerde TOBFED üyeleri sektör uzmanlarının yanında konuşmacı olarak yer alacak ve ziyaretçilere sektördeki gelişmeler hakkında bilgi verecek.


“Nitelikli eleman yetiştirme çalışmalarına hız vereceğiz”

Sektörün geçmiş yıllardaki performansı ve geleceğe yönelik projeksiyonları hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakırtaş, "TOBFED olarak bünyemizde 13 derneğimiz var. Araç folyodan servis bakıma, elektrikli araçlar ve mobiliteden araç yıkama ve bakım hizmetlerine kadar birçok derneği bünyemizde bulunduruyoruz. 2022 yılı, küresel tedarik zinciri ve hammadde fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle otomotiv yan sanayi sektörü için zorlayıcı bir yıl oldu. Buna rağmen sektörümüz, güçlü bir üretim ve ihracat performansı göstererek bu zorlukları büyük ölçüde aşmayı başardı. Sektör olarak üretim ve ihracatta önemli bir büyüme kaydettik.   2023 yılında da bu rüzgarı arkamıza alarak büyüme kaydettik. 2024 yılı için ise sektör olarak beklentilerimiz ve hedeflerimiz oldukça iyimser. Otomotiv üretiminin ve ihracatının artması, sektörün büyümesini ve gelişmesini de beraberinde getirecek. Sektör olarak 2024 yılına ilişkin başlıca hedeflerimiz, üretimde ve ihracatta var olan artışı devam ettirmek, yeni pazarlara açılmak, sürdürülebilir üretim ve inovasyona yatırım yapmak ve nitelikli iş gücü yetiştirmek. Derneklerimizle birlikte bir yandan sektörümüzün gelişimi için çabalarken diğer yandan da sektöre nitelikli personel yetiştirmek için gayret gösteriyoruz."


Automechanika Istanbul: Otomotivde dönüşüm ve yeniliklerin çıkış noktası

İmalat endüstrisi, tamir atölyeleri ve otomotiv ticareti için uluslararası bir platform sunmasının yanı sıra otomotiv satış sonrası değer zincirinin tamamını bir araya getiren Automechanika Istanbul, 23–26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuarın bu yıl da yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağının altını çizen Automechanika Istanbul ekibi, "Automechanika, tüm dünyada önemli bir buluşma noktası. İstanbul’da gerçekleşen organizasyonumuz Türkiye’nin otomotiv ihracatının yıllık 35 milyar doların üstüne çıkmasına önemli bir rol üstleniyor. Geçtiğimiz yıl Automechanika Istanbul’da 41 ülkeden 1437 katılımcı firma ve 10 ülke pavilyonu yer alırken, tüm dünyadan toplamda 58.024 sektör profesyoneli fuarımızı ziyaret etti. Bu yıl da fuarımızın tüm alanlarında sektörde yaşanan dönüşümü ve yenilikleri yansıtacağız. Ayrıca sektörü yakından ilgilendiren sürdürülebilirlik teması da odak noktamızda olacak." sözlerini paylaştı.


Kapsamlı etkinlik programı ile Automechanika Istanbul bir ticaret fuarından çok daha fazlasını sunuyor

Tüm dünyadan binlerce otomotiv endüstrisi profesyonelinin ziyaret edeceği Automechanika Istanbul 2024 fuarında sergilenen onlarca kategorideki ürün ve hizmetlere ek olarak, fuar boyunca devam edecek sunum, söyleşi, eğitim, atölye, yarışma ve sosyal etkinliklerle tüm katılımcı ve ziyaretçilerin fuarı tam anlamıyla eksiksiz bir şekilde deneyimlemesi planlanıyor. 2023 yılında 41 ülkeden 1.437 katılımcı firma ve 58.024 ziyaretçi ile Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı olma niteliğini taşıyan Automechanika Istanbul, 2024 yılında da Türkiye’nin otomotiv ihracatına yön vermeye hazırlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu 'Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi
Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu 'Enflasyon Raporu'nu değerlendirdi
TESK'ten "Paketli ürünlere gramaj standardı getirilsin" önerisi
TESK'ten "Paketli ürünlere gramaj standardı getirilsin" önerisi