Serdar Aksoy ve yardımcıları gözaltında

Son dakika haberine göre; İzmir'de operasyon! Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 29 kişi gözaltında.

Serdar Aksoy ve yardımcıları gözaltında
20 Kasım 2020 - 09:07
İzmir'in Menemen ilçesinde, resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve tehdit suçlarından soruşturma başlatıldı. Edinilen bilgiye göre, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, Menemen Belediyesi yetkilileri hakkında ulaşan çok sayıda ihbar, şikayet ve tespitlere ilişkin soruşturma başlattı. Bunun üzerine savcılık, geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bir belediye başkan yardımcısı ve belediye yetkililerin de aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Ayrıca Belediyede de aramaların başladığı öğrenildi.

İHRAÇ EDİLMEK İSTENİNCE İSTİFA ETMİŞTİ
CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy "kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilmişti.

Partiden, "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, İzmir İl Başkanlığımızın görüşleri ve üç milletvekilimizden oluşan inceleme heyetinin raporu değerlendirilmiş, partimizin ilkeleri ve etik değerleri esas alınarak, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un 'kesin ihraç' istemiyle 'tedbirli' olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir." açıklaması yapılmıştı.

Disiplin Kurulu'na sevk edilen Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurmuştu. Aksoy, "Üyesi olduğum CHP'den istifa ediyorum. Belediye Başkanı olarak halkımızın verdiği yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim." ifadelerini kullanmıştı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Borsa İstanbul'da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için çaldı
Borsa İstanbul’da gong Rönesans Gayrimenkul Yatırım için...
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...