MHP Lideri Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda Konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katıldığı, MHP Genel Merkezi tarafından Antalya’da düzenlenen ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda belediye başkanlarına ve partililere hitap etti.

MHP Lideri Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda Konuştu
26 Mart 2022 - 15:04
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katıldığı, MHP Genel Merkezi tarafından Antalya’da düzenlenen ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda belediye başkanlarına ve partililere hitap etti.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya Belek’te Sueno Otel’de düzenlenen Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, MHP'nin belediyecilikte marka değerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dürüst, ilkeli, iradeli, inançlı ve müşfik belediye yönetimlerinin Türkiye'nin yüz akları olduğunu ifade etti. Partilerinin belediyecilik anlayışının insan odaklı, hizmet ve gönül seferberliğinin olgunluğunda olduğunu anlatan Bahçeli, “Beka için milli karar, Cumhur için istikrar” diyerek gece gündüz çalıştıklarını aktardı. Bahçeli, MHP'ye umut bağlayan vatandaşları mahcup etmediklerini belirterek, “Geleceğini partimizde ve Cumhur İttifakı'nda gören vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmadık. Söz verdik, yerine getirdik. Vadettik, arkasında durduk. Yapacağız dedik, elimizi taşın altına koyduk. Bizde yalan, palavra, hayal tacirliği, umut kalpazanlığı yoktur” diye konuştu.

"Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız"
Belediye yönetiminin milletin emaneti olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şunları kaydetti: “Emanete gölge düşürmek, emanete leke sürmek, bizim kitabımızda yazmayan, yazmayacak bir yanlışlık ve yozlaşma halidir. Bizim belediye başkanlarımız, şehirleri, beldeleri kara kışla boğuşurken balık yemeyi aklından dahi geçirmez. Şehirleri, beldeleri sele mahkum olmuşken, deniz kıyısında tatil yapacak kadar vicdansız olmaz. Bizim belediye başkanlarımız arasından, şehirlerinde, beldelerinde deprem yıkımı yaşanmışken, tatile gidip karın üstünde kayak yapacak kadar izansız ve itibarsız yüzler çıkmaz. Biz milletimiz ne diyorsa ona bakarız. Biz insanımızın ne dediğine, neyi beklediğine, nasıl huzur bulacağına kilitleniriz.” Milletin sevdasına talip olduklarına işaret eden Bahçeli, “Belediye yönetimlerinde ayrımcılık olmaz. Dar kadroculuk olmaz. Kayırmacılık, partizanlık olmaz, olmamalıdır. Bir belediye başkanı, yöresinin en mağdur insanını mutlu ve huzurlu insan yapasıya kadar rahat uyku bile uyuyamaz. Mesele sadece park, bahçe, yol yapmak değildir. Elbette bunlar da olacaktır ancak insan merkezli bir belediyeciliğin temel ilkesi, uzanacak el bekleyen kim varsa onun yanında bulunması, onun derdiyle dertlenip sevincine ortak olmasıdır” diye konuştu.

“Taviz vermeyeceğiz”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, durmayacaklarını, öf bile demeyeceklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi sabote etmek isteyenler çıkabilir, çekinmeyeceğiz, niyeti hayır olanın akıbetinin de hayır olduğunu bilip ona göre davranacağız, hep bir adım önde olmanın arayışında olacağız. Karamsarlar, kötümserler, kötüler yan yana gelip iftira mevzi kursalar da inandıklarımızdan, irademizden, istikbale duyduğumuz bağlılıktan dünya tersine dönse bile taviz vermeyeceğiz.”

“Umutlarımızı diri tutacağız”
Belediye başkanlarının çalışmasını yakından takip ettiğini anlatan Bahçeli, şöyle devam etti: “Önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde hem mevcudumuzu koruyup hem de pek çok yeni belediye başkanlığını kazanmak stratejik hedefimizdir. Bunu birlikte yapacağız. Omuz omuza mücadele edeceğiz, yolumuzdan şaşmayacağız, çizgimizden sapmayacağız. Daha güçlü bir devlet, daha müreffeh bir millet, daha huzurlu bir gelecek hedefine Cumhur İttifakı ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak mutlaka ulaşacağız. Umutlarımızı diri tutacağız. Umutsuz vakaları ademe mahkum edeceğiz. Siyasetimizi aklın, sabrın, ahlakın, sağduyunun, milli ve manevi değerlerin rotasından asla çıkarmayacağız. Önümüzde iki siyasi ve demokratik sınav var. Bunlardan birincisi 2023'ün Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri. Diğeri ise 2024'ün Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimi. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhur İttifakı'nın vatan ve millet sevgisiyle pekişmiş ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. Bu bizim birinci stratejik hedefimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla işlerliği ve ilerleyip güçlenmesi için insanüstü bir çaba gösterecektir. Bu bizim ikinci stratejik hedefimizdir. MHP, 2023 yılının Haziran ayında TBMM'de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı'nın Anayasa'yı değiştirme çoğunluğuna ulaşması, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir. Bu bizim üçüncü stratejik hedefimizdir. Milliyetçi Hareket Partisi, terörün kökünü kazıma, bölücülüğün kafasını koparma seferberliğinde her fedakarlığı seve seve yapacak, desteğini ön şartsız verecek, bilahare milli ve yerli bir ekonominin tesisi için üzerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin icra edecektir.”

Genel Merkez Kadroları ve Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi
MHP Lideri Bahçeli, dördüncü stratejik hedeflerinin ise MHP'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu, en geniş demokratik katılımın sağlandığı, toplumun her kesiminin önerilerinin dikkate alındığı, başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda çalışacağını ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracağını sözlerine ekledi. Açılış konuşmasının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli; Genel Merkez yönetim kadroları ve belediye başkanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu