Manisa'nın Değerleri Turizm Acentelerine Tanıtıldı

Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, İstanbul ve Ankara’dan 14 turizm acentesine, Manisa’nın tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla tanıtım turu düzenlendi...

Manisa'nın Değerleri Turizm Acentelerine Tanıtıldı
09 Ekim 2019 - 19:31

...Düzenlenen program kapsamında konuklar ilk olarak Obasya Yunt Dağı Türkmen Obası’nda kahvaltıda ağırlandı. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda misafirlere eşlik eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa’nın gerek tarihi zenginlikleri, gerekse de doğal zenginlikleriyle yeni turizm destinasyonlardan biri olmaya aday olduğunu belirtti.

Merkezi Kütahya'da olan, Afyonkarahisar, Manisa, Uşak illerini de kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa’nın tarihi, turistik ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla önemli bir çalışma başlattı. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara’dan 14 turizm acentasına Manisa’da tanıtım turu düzenlendi. Konuklar Manisa’da ilk olarak Obasya Yunt Dağı Türkmen Obası’nda kahvaltıda ağırlandı.  Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı İdari ve Mali Büro Şube Müdürü Hasan Torun da konuklara eşlik etti. Doğa ve tarihi bir arada barındıran Obasya’nın güzel ortamında kahvaltılarını yapan konuklar daha sonra Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil ile Manisa üzerine bir süre sohbet etti. 

Manisa Bezi Hediye Edildi

Obasya Yunt Dağı Türkmen Obası’ndaki kahvaltının ardından Muradiye Camii, Sultan Camii gibi kentin tarihi değerlerini gezen konukların sonraki durağı Yeni Han oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları’nın atölyesini de ziyaret eden konuklara, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Manisa bezinden kurslarda üretilen ürünlerden hediye eti. 

Konuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kurslarda, tarihi Manisa bezinin bugünlere aktarılmasından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Kent merkezinde oldukça verimli geçen gezinin ardından konuklar, Kula ve Salihli ilçesindeki tarihi ve doğal zenginlikleri görmek üzere yola çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...