Genç Yetenekler Moda Haftasında Podyumda

İstanbul Moda Akademisi mezunları arasından seçilen New Gen tasarımcıları, kendi kanatlarıyla uçtukları “Pioneering Designers I” adıyla düzenlenen defile ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul podyumunda yer aldı.

Genç Yetenekler Moda Haftasında Podyumda
09 Ekim 2019 - 19:13

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından desteklenen defilede 3 genç tasarımcın koleksiyonları sunuldu.Defileye katılanlar arasında Mehtap Elaidi, Banu Bölen, Seda Lafçı, Nur Bilen Yavuzer, Özlem Kaya, Nejdet Ayaydın vardı.

FUTURISTIKLOVER 2020 İLKBAHAR-YAZ KOLEKSİYONU

Tesera; yani "Hiperküp" Yunanca 4 anlamına geliyor. Aynı zamanda hiperküp 4. boyutu temsil ediyor. 4. boyut ise; “zaman”dır. İnsan ilk üç boyutta özgürdür, dikey ve yatay hareket edebilir fakat 4. boyutta bedenine sıkışıp kalmıştır, zamanda hareket edemez. Tasarımcı Muhammed İloğlu’nun 2020 İlkbahar-Yaz kadın hazır giyim koleksiyonunda renklerin özgür bırakılıp formlar ile insan bedenine olan hapsi konu ediliyor.

Muhammed İloğlu Hakkında: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan ve katıldığı çeşitli workshoplar ile deneysel tasarımla ilgili çalışmalar yapan İloğlu, 3. Tasarım Bienali kapsamında İKSV ve H&M'in düzenlediği "Fashioning the Future" sergisinde 20 genç tasarımcı arasında yer aldı. Aynı zamanda 2017 yılında 25. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda ilk 10 finalist arasında yer alarak İMA’da Master Class Moda Tasarımı eğitimi ödülü kazandı. İMA’da aldığı yüksek lisans eğitiminden mezun olduğu yıl New Gen tasarımcıları arasına seçilen İloğlu, New Gen defilesine çıkmaya hak kazandı.

MEMHET EMİROĞLU 2020 İLKBAHAR-YAZ KOLEKSİYONU

‘Ülkemizde Kadın Olmak Çok Zor’ gibi klişe bir başlangıç yapmak istemese de tasarımcı hem kadın olmak hem de kadın olup özgür olmanın çok zor olmasını masaya yatırdığı “Mahizer” adlı 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyonunda kadın olmanın ötesinde hüküm giymiş ve tahliye olmuş kadınları konu ediniyor. ‘Mahizer’, tahliye edilmiş mahkûm kadınların emekleriyle hazırlanan bir koleksiyon olma özelliği taşıyor. Koleksiyonu için Emiroğlu “Hem onlara ihtiyaç duydukları istihdamı hem de hak ettikleri ikinci şansı vermeye adandı.” diye özetliyor.

Mehmet Emiroğlu Hakkında: 1989 yılında Zonguldak'ta doğan Emiroğlu, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi “Visual Arts and Visual Communication Design” bölümünde eğitim aldı. Sabancı Enstitüsü’nde aldığı 2 yıllık Hazır Giyim Tasarımı ve Teknolojileri eğitimimin ardından Studio Arzu Kaprol'de başladığı stajından sonra Simay Bülbül'ün tasarım ekibinde 3 yıl deri ve deri konfeksiyon tasarımları yaptı. 2015 yılında H&M grubunda “COS” ve “& Other Stories” koleksiyon geliştirme bölümlerinde görev alan tasarımcı, 2017 Yılında Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda 1. oldu. Aynı yıl marka tescili edinerek kurumsal firmalara tasarım danışmanlığında bulundu. Koleksiyonu “Skip Ad”i 2018 yazında tanıttı. Yakında çıkaracağı ikinci markası olan “Out of Concept” için de altyapı çalışmalarına halen devam ediyor.

ŞEBNUR GÜNAY 2020 İLKBAHAR-YAZ KOLEKSİYONU

Tasarımcı Şebnur Günay kendi hayatını kayıt altına aldığı, hayatını, çevresini gözlemleyerek yaşadığı her şeyi ve tercihlerini seri halde koleksiyonlarına yansıtarak bir günlük tutuyor. “Koleksiyonlarım benim günlüğüm, devam eden seriler gibi...” diyen tasarımcı, ait olduğu kültürün günümüz dünyası ile olan ilişkisini kendi gözlemleriyle ve algılarına göre yorumlayarak bir nevi günlük hayatını ürünlere yansıtıyor.

Şebnur Günay Hakkında: 1998 Belçika doğumlu olan tasarımcı, 2014 yılında İstanbul’a taşındı, kalıp ve dikiş eğitimi aldıktan sonra İstanbul Moda Akademisi’nde Moda Tasarımı ve Teknolojisi Lisans Programı’ndan mezun oldu. Halihazırda Belçika-Anvers’teki Royal Academy of Fine Arts ‘da eğitimine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"