Kültürpark Tenis Kulübü toprak korta kavuşuyor

Kültürpark Tenis Kulübü (KTK), üyelerinin uzun zamandır beklediği toprak kortun yapımına başladı. Kısa sürede tamamlanacak olan toprak kort, sıcak iklime uygun ponza taşı katmanlı, sulama sistemli olarak inşa ediliyor.

Kültürpark Tenis Kulübü toprak korta kavuşuyor
28 Aralık 2018 - 20:52

Günümüz tenis eğitiminde sert zeminin yanında alternatif olması açısından toprak kortun öneminin büyük olduğunu söyleyen Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, toprak kort yapımının uzun zamandır gündemlerinde olduğunu ve bu kış yapımına başladıklarını söyledi. Teknik olarak en üst seviyede inşa ettikleri toprak kortun farklı zemin yapısı nedeniyle hem veteranlara hem de performans oyuncularına farklı gelişim imkanları sunduğunu söyleyen Uyaroğlu, “Sert zemin hızlıdır, bitiriciliği daha yüksektir. Toprak kortta sürtünme fazla olduğu için oyun sürekliliği vardır. Bu da hem tenis eğitiminde farklı zemin alternatiflerine uyum sağlamada tenisçilerimize imkan sağlar. Uzun zamandır ihtiyacımız olan toprak kortu KTK’ya kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

“Şampiyonlar toprakta yetişir”

KTK Tenis Direktörü Aydın Akımsar ise toprak kortun hem tenis eğitiminde hem veteranlar da hem de seyir anlamında KTK’ya alternatif yarattığını belirtti. Akımsar, “İTF artık ülke federasyonlarına, kulüplere sert zeminin yanında toprak kort yapmalarını da tavsiye ediyor. Bunu yapan kulüpler milli takımlara daha çok tenisçi veriyor artık. Bizim de bu yatırımı yapmamızın vakti gelmişti. İzmir tenisi için büyük bir kazanım” dedi.

Toprak kortta oyunun yavaş olduğunu, sürtünme kat sayısının yüksek olduğu için rallilerin uzun sürdüğünü ifade eden Akımsar, “Bu da tenisçilerin pozisyon almasında, vuruşlarını geliştirmede ve zihinsel gelişimlerine katlı sağlıyor. Sert zemin ve toprak kortta, alternatifli çalışmak hem veteranlar hem de profesyoneller için güzel bir gelişme. Burada yapılan kort, drenaj sistemi, sıcak iklimlerdeki kortlar için bulunmuş olan kortun nemlenmesini sağlayan ponza taşı desteği ve sulama sistemiyle dört dörtlük bir şekilde inşa ediliyor” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu
Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller...
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı
Ekonomist Emrah Lafçı: Dolar 50 TL olacak diyenler yaya kaldı