Kalıcı oje yaptırmak zararlı mı?

Son yılların modası kalıcı ojenin zararı var mı? Tırnağı olduğundan daha uzun gösterme ve farklı şekillere sokabilme seçeneği sunan jel tırnak uygulaması, her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Jel tırnak ve kalıcı oje kullanımının oldukça konforlu ve ellerin bakımlı ve güzel görünmesini sağladığını ancak...

Kalıcı oje yaptırmak zararlı mı?
30 Eylül 2023 - 23:38

'Kalıcı oje güvenilir merkezlerde yaptırılmalı'

Kalıcı ve jel ojeler, uzun ömürlü oluşları ve zengin tasarım seçenekleriyle her yaştan kadın tarafından tercih ediliyor. Ojelerin güzel görüntüsü kadar masum olmadığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Sürekli kalıcı oje yaptırmak tırnak ve et yapısında bozulmaya, el üzerinde cilt lekeleri oluşumuna neden olabilir. Kalıcı oje özel zamanlarda ve güvenilir merkezlerde yaptırılmalı” açıklamasında bulundu.
 
Tırnağı olduğundan daha uzun gösterme ve farklı şekillere sokabilme seçeneği sunan jel tırnak uygulaması, her yaş grubu tarafından tercih ediliyor. Jel tırnak ve kalıcı oje kullanımının oldukça konforlu ve ellerin bakımlı ve güzel görünmesini sağladığını ancak uygulama yaptırırken bazı şeylere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Bunların başında kullanılan aletlerin sterilizasyonu geliyor. Manikürcünüze kullanılan aletlerin her danışan sonrası temizlenip temizlenmediğini ve sterilizasyon yapılıp yapılmadığını sorun” dedi.
 

UV ışığı elde yaşlanmaya ve lekelenmeye sebep olabilir

Kalıcı oje uygulaması sırasında oje ve jel uygulandıktan sonra bunların sabitlenmesi için ellerin UV’ye maruz kaldığını hatırlatan Dr. Hazal Sönmezler Selek, “Bu UV maruziyeti uzun vadede el derisinde yaşlanmaya, buna bağlı lekelenmelere ve en önemlisi kanser gelişimine neden olabilir. Bu yüzden ellerimizi korumak için suya dayanıklı en az 30 SPF bir güneş koruyucu veya parmak uçları kesik bir opak eldiven kullanılabilir. Ancak tırnaklarımızı UV’den korumanın bir yolu olmadığını ve buradan da kanser gelişebileceğini unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
 

Özel zamanlarda yaptırılmalı

Kalıcı oje ve jel tırnak uygulaması sırasında mekanik travmaların da olabildiğini paylaşan Dr. Hazal Sönmezler Selek “Bu da tırnak yapısında bozulmaya, mantar enfeksiyonlarına, bakteriyel enfeksiyonlara hatta tırnakta düşmeye neden olabilir. Sık olmamak koşuluyla, özel zamanlar için, güvenilir bir merkezde kalıcı oje ve jel tırnak uygulaması yaptırabilirsiniz. Ancak aralıksız ve sürekli uygulamadan kaçınılmalı” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu