İzmir'deki beton santrallerine AK Parti tepkisi

Beton santrallerinin Sarnıçlıları çileden çıkardığını vurgulayan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, yaşam alanlarının ortasında kalan santrallerin derhal kent dışına çıkartılması gerektiğini söyledi.

İzmir'deki beton santrallerine AK Parti tepkisi
14 Eylül 2018 - 13:12

İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç bölgesi hızlı büyüdü. Kısa zaman önce kurulan beton santralleri kent merkezinde kaldı. İlçe belediyesine verdikleri yüzlerce imzadan netice alamayan Sarnıçlılar bu kez İktidar partisinin ilçedeki temsilcisi AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz’a dertlerini anlattı. Konu ile ilgili her gün onlarca şikayet aldığını belirten İlçe Başkanı Yılmaz, konut ve işyerleri ile beton santrallerinin aynı alanda olamayacağını ifade etti.   

SANTARALLER VATANDAŞIMIZIN BAĞRINDA KARA SAPLI BIÇAK GİBİ

Sarnıç’ın gelişmekte olduğunu belirten AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz, “Sarnıç’taki konut alanında 30 bin kişi yaşıyor. Farklı sektörlere hizmet veren işyerlerinde yaklaşık 20 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık 50 bin insanımızın bağrında beton santralleri adeta kara saplı bıçak gibi duruyor. Bir değil iki değil 5 beton santrali harıl harıl çalışıyor. Bunlar yetmiyor gibi İki tanesi de yapım aşamasında. Vatandaş çimento tozundan penceresini açamıyor. Balkonlarına çamaşır asamıyor. Sokaklarında maskesiz dolaşamıyor. Kentin akciğeri bitki örtüsü beton tozunun altında inim inim inliyor. Ağır yükünü kurumadan inşaatlara yetiştirmeye çalışan mikser kamyonları yolları yarış pistine çevirmiş. Yollar yamalı bohça. Vatandaş her gün sanayide arabasının alt takımını tamir ettiriyor. Sarnıçlı vatandaşlarımız hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıya. Sarnıçlı sağlığını da maddiyatını da bu yüzden kaybediyor”dedi.

SANTRALLER İVEDİLİKLE KENT DIŞINA ÇIKARTILSIN

Uluslararası Fuar Alanı ve Hava limanı başta olmak üzere bölgenin birçok yatırım çekebilecek bir konumda olduğunu ve bu potansiyelin iyi değerlendirilemediğini vurgulayan Başkan Yılmaz, kesin çözümün Beton santralinin kent dışına çıkartılması olacağını ifade etti. Yılmaz, “Sarnıç’ta tekstil konfeksiyon ürünü yaptırmak isteyen, gıda ürünü bakmak için yola çıkan daha firmaya varmadan geri dönüyor. 5 santral yüzünden Gaziemir yatırımcı çekemiyor. Hazır elindekileride bir bir kaybediyor. Kesin çözüm Beton santrallerinin ivedilikle kent dışına çıkartılmalarıdır”şeklinde konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...
UEZ 2024'te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu
UEZ 2024’te "Yeni Global Düzende Büyüme Fırsatları" konuşuldu